Dansk stjärna till V8 Thunder Cars 2021

Den danske toppföraren Mikkel C är klar för V8 Thunder Cars 2021 och det är en erfaren och meriterad förare som ansluter till startfältet. Mikkel har tidigare kört i det danska mästerskapet, Danish Thunder Car Championship, vilket under ett antal år utgjorde den högsta serien i vårt grannland. Som bäst slutade Mikkel fyra i DTC 2017 och det bidrog till också till att han tog hem teammästerskapet med sitt team. Sammanlagt har Mikkel tagit nio segrar sedan han debuterade i DTC 2013.

– Jag hoppas på att få till bra race och jag siktar på en plats bland de tre första, säger Mikkel. Jag kan Ring Knutstorp men de andra banorna får jag lära mig och jag har respekt för de andra deltagarna i serien.

Att valet föll på V8 Thunder Cars har flera orsaker. Dels har Mikkel sett att Sverige har ett något öppnare förhållningssätt till den pågående pandemin vilket förenklar tävlandet – och så gillar han bilen efter sina sex säsonger i det danska mästerskapet. Det danska TCR-mästerskapet var inget alternativ som lockade.

– Jag är inte så attraherad av det, det är mindre hästkrafter och framhjulsdrift. Jag vill ha hästkrafter och känna att det är upp till mig som förare. Att det är rimliga kostnader hjälper också till.

Mikkel på väg mot en andraplats i Finallöpet på Jyllandsringen 2018.

Och Mikkel känner att han har hamnat rätt.

– Jag gläder mig åt det varma välkomnande jag har fått av alla i V8 Thunder Cars.

För att få ihop ett paket för nästa säsong har Mikkel tagit hjälp av Memphis Racing varifrån han hyr in mekaniker. Det egna teamet, Team Mikkel C, kör under egna färger och kommer att dela depåplats med Team Brorsson.

– Det blir ett samarbete med Memphis Racing vilket gör det enkelt för mig. Jag behöver inte starta upp teamet från noll.

Mikkel C är inte den förste dansken att köra V8 Thunder Cars – men han kan bli den förste att utmana om titeln – se upp när starten går på Ring Knutstorp den 7-8 maj i vår!