Medaljfajten i V8 Thunder Cars

Emil Persson, Bryntesson Motorsport, är redan klar mästare i V8 Thunder Cars, men bakom honom är det en hård strid om medaljplaceringarna i årets mästerskap. Tvåa i tabellen på 133 poäng är Alexander Graff, Memphis Racing, men han har bara en poäng tillgodo på Marcus Palnér, Team Pampas, som stormtrivs på Mantorp Park där finalen körs i helgen.

– Jag trivs också bra på Mantorp men det tror jag gäller för alla, det är en bana de flesta har riktigt bra koll på när det gäller inställningar på bilen och körteknik, säger Alexander. Det kommer att vara dagsformen som styr. 

En viktigt aspekt inför finalen är hur väl teamen har hushållit med de arton Yokohama-däck de har att fördela över säsongens alla deltävlingar.

– Strategin under året kommer att vara avgörande. Har man några nya däck kvar att använda? Det är ett rackarspel, säger Alexander.

En som har tagit hand om däcken under säsongen är tredjeplacerade Marcus Palnér, Team Pampas och han tror att han har en fördel gentemot Graff i helgen.

– ”Graffen” har varit lite ojämn på Mantorp, han är inte långsam men det har gått lite upp och ned, säger han. Jag har åkt ifrån honom förut och jag känner mig rätt säker på banan. Jag kommer att gå all-in och kommer inte att ta några fångar. Jag har bra däck, en frisk bil och alla förutsättningar att göra något bra.

Fyra i mästerskapet ligger Edvin Hellsten, Nova Racing, efter en säsong där han verkligen har tagit ett stort kliv framåt. Det blev seger på Gelleråsen och han tog en tredjeplats senast i Ahvenisto – men han tappade också värdefulla poäng där efter en avåkning i det andra heatet. Han har 21 poäng upp till Palnér, ett stort avstånd men inte ointagligt.

– Jag ser verkligen fram emot att köra finalen! Det skall bli skitkul att få kämpa mot alla i V8- gänget och mitt fokus ligger på att ta tillbaka tredjeplatsen i totalen, säger Edvin i teamets egen pressrelease. 

Bakom denna trio finns det två förare som inte bara ha en teoretisk möjlighet att utmana, de har även kapaciteten. Christoffer Bergström, Team Pampas, ligger bara en poäng bakom Hellsten och med bra resultat i helgen har även han möjlighet att slåss om en medaljplats i mästerskapet. Detsamma gäller för Freddie Magnusson, Memphis Racing, som efter en trög start på säsongen har fått upp ångan ordentligt under de senaste två racehelgerna.

Finalen på Mantorp Park körs den 21-22 september. 

Tidsschema V8 Thunder Cars

Fredag
10.25-10.55 Test
14.30-14.50 Kval

Lördag
11.04-11.24 Heat 1
14.05-14.25 Heat 2

Mästerskapsställning

1. Emil Persson 191 – klar mästare
– – – 
2. Alexander Graff 133
3. Marcus Palnér 132
4. Edvin Hellsten 111
5. Christoffer Bergström 110
6. Freddie Magnusson 95