Marcus Palnér jagar SM-titeln

Marcus Palnér från Järfälla är trots sina blott 24 år en av veteranerna i V8 Thunder Cars. Debuten gjorde han redan 2009 för Bryntesson Motorsport. Sedan dess har Marcus varit som bäst femma totalt i mästerskapet. Till i år är siktet betydligt högre ställt – det är SM-titeln som gäller.

– Vi har väldigt goda förutsättningar att vara med i toppen, säger Marcus. Farten har jag, det gäller bara att ta poäng i varje race hela säsongen igenom.

– Jag ser Alexander Graff och Stein Frederic Akre som de främsta hoten, fortsätter Marcus som även varnar för Andreas Ahlberg.

– Vi är ett bra gäng med förare som håller hög nivå på racingen, har alla ordning på bilarna kan det bli fler som blandar sig i fajten. Men jag tror att det är vi som hör till kullen med guldvittring i år.

Det var till i fjol som Marcus Palnér och hans team bestämde sig för att göra en ordentlig satsning på mästerskapet. Tyvärr kom satsningen av sig redan tidigt under säsongen.

– Förutsättningarna var väldigt goda redan förra året men så sköt vi en motor på försäsongstestet och skrotade den nya bilen redan i första tävlingen och det lade an tonen för resten av säsongen.

Satsningen till i år blir inte mindre ambitiös. Tvärtom. Över vintern har det jobbats hårt för att få alla bitar på plats i teamet. ”Crew chief” är en av klassens verkliga legendarer, den tvåfaldige mästaren Anders Brofalk.

– Han har jobbat med att strukturera upp teamet och få ordning på allt så att vi undviker alla de där småfelen som kan ställa till det, säger Marcus.

Till sin hjälp i teamet, Palnér & Co, har Anders Brofalk även Fredrik Nylander, chassi- och motoringenjör, Johan ”Gasen” Andreasson och Mikael Djerf som är mekaniker, som närmast ansvariga för att bilen ska prestera max.

– Vi har en bra uppställning inför säsongen med väldigt duktiga personer runt bilen, säger Marcus. Jag är tillräckligt snabb, resten handlar om att få till allting vid sidan av så att det ligger i mina händer ute på banan.

I helgen är det premiär för V8 Thunder Cars när STCC Volvo Race Skövde körs den 8-9 maj på Skövde Flygplats.