Alexander Graff kör för SM-guld

Alexander Graff, 28 år från Uppsala, går nu in i en ny säsong i V8 Thunder Cars, klassen som körs tillsammans med STCC. Graff bär ett visst favorittryck, då han avslutat varje säsong i klassen bland de sex främsta.

– Sämsta resultatet kom förra året, trots att vi hade bra flyt. Finalen var ett plump i protokollet som resulterade i en sjätteplats, trots pole position och ledning i båda racen. 

Dessförinnan har Alexander Graff följande facit i mästerskapet: tvåa, trea och fyra. Men gamla resultat är ett minne blott för Graff. Nu är siktet inställt på nya segrar tillsammans med Memphis Racing, samma team som i fjol men med en ny bil.

– Jag har ett fantastiskt samarbete med Richard Berggren [teamchef] och Memphis Racing. Förra året byggde vi, tillsammans med Kim Lind som är ”crew chief”, ett riktigt bra gäng runt bilen. Vi har kul och jobbar seriöst för att nå framgång. Det gav resultat förra året och nu har vi byggt vidare på samma framgångsrecept.

I höstas blev Alexander Graffs bil skrot under ett test.

– Vi lånade ut den när klassen ville testa nya förmågor efter säsongen och tyvärr hamnade min bil i muren. Nu har vi tagit det som kunde räddas och byggt en ny bil.

Faktum är att Graffs team under vintern har byggt tre bilar, testat och valt ut den som var bäst under försäsongstesterna.

– Vi har en bra bil! Tillförlitlig, inget har gått sönder eller fallerat under testerna och den är snabb.

Alexander har presterat bra tider under testerna. På Mantorp körde han en tiondel sekund snabbare än tiderna som gällde för förra årets pole position och på Karlskoga Motorstadion var han snabbare än gällande banrekord.

– Ändå vill jag inte dra några växlar på det då vi inte har en aning om var konkurrenterna står. Visserligen körde vi med officiell tidtagning på Karlskoga men det är ändå först när vi står inför kvaltiderna på fredag som vi verkligen har facit.

Alexander Graff anses som en av förhandsfavoriterna till årets SM-titel.

– Jag har inga problem med det men det finns en handfull förare som kan ta hem totalsegern. Min teamkompis Freddie Magnusson från Östersund är en av dem, Andreas Ahlberg från Krylbo en annan. Norrmanen Stein-Fredrik Akre får gälla som joker.

– ”It ain´t over till the fat lady sings”, som det heter, avslutar Uppsala-bon som vars motto lyder: ”Ingen kommer ihåg en fegis!”.

Årets säsong innehåller 12 deltävlingar och startar på Skövde Flygplats fredagen den 8 maj med test och kvalificeringar. Heat 1 och 2 går lördagen den 9 maj och V8 Thunder Cars sänds i SVT och SVT 24.

Videointervju: http://youtu.be/uqyVefND_Ks

Kalender för V8 Thunder cars 2015

8-9 maj STCC Volvo Race Skövde
29-30 maj Anderstorp Raceway
25 juni Mantorp Park (Kvällsrace)
10-11 juli Västkustloppet Falkenberg
11-12 september Solvalla, Stockholm
25-26 september Ring Knutstorp