”Smoke & Music” när V8 Thunder Cars höjer profilen

När V8 Thunder Cars har premiär i helgen i samband med STCC Volvo Race Skövde så sker det med häftig musik, rökmaskiner och underhållning för publiken. PMR, promotiongänget som är ansvarig för klassens kommersiella utveckling, lovar nya grepp för att lyfta klassen och deltagarna till nya höjder.

– PMR kommer att arbeta hårt med profileringen av deltagarna och klassen och vi bygger för framtiden, säger Joakim Tärnström, mediaansvarig för V8 Thunder Cars. V8 Thunder Cars har genomgått ett antal stora förändringar under de senaste säsongerna, vi har introducerat nya drivlinor och motorer, nu är det dags att lyfta fram det fina mästerskap vi har inför publik, media, sponsorer och partners.

Två stora uppblåsbara portaler kommer att visa publiken var i depån V8 Thunder Cars håller till, alla team och förare har sina platser i depån utmärkta med beachflaggor och klockan 11.00 på lördag  blir det också förarpresentationer på scenen i V8 Thunder Cars depå.

V8 Thunder Cars satsar också hårt på att synas mer i media och sociala medier.

– Även när det gäller mediaarbetet tar vi steg för steg och i år handlar det om att bygga en struktur för framtiden, säger Joakim Tärnström. Det är viktigt att låta en mediastrategi växa fram utifrån de värden som finns i V8 Thunder Cars – V8 Thunder Cars har mycket som är unikt för klassen som vi ska arbeta med och målgruppen är inte bara media och publik, den är också övriga aktörer inom motorsporten.

Årets V8 Thunder Cars-säsong innehåller 12 deltävlingar och startar på Skövde Flygplats fredagen den 8 maj med test och kvalificeringar. Heat 1 och 2 går lördagen den 9 maj och V8 ThunderCar sänds i SVT och SVT 24.

Kalender för V8 Thunder Cars 2015
8-9 maj STCC Volvo Race Skövde
29-30 maj Anderstorp Raceway
25 juni Mantorp Park (Kvällsrace)
10-11 juli Västkustloppet Falkenberg
11-12 september Solvalla, Stockholm
25-26 september Ring Knutstorp