Marcus Larsson kör V8TC på Anderstorp

Foto: Racefoto.se

Den 34-årige Kungälvsbon  Marcus Larsson som körde Camaro Cup mellan 2009 och 2012 är tillbaka i V8 Thunder Cars – om än bara för en tävling. Marcus kommer att sitta bakom ratten på V8TC Experience Car när starten går i Anderstorp den 4-5 september.

– Anderstorp är min favoritbana, det är kul när det går fort, säger Marcus som är väldigt positiv till upplägget med V8TC Experience Car där det går att hyra in sig för en racehelg i V8 Thunder Cars.

– Att kunna hyra in sig rätt in i hetluften så här är ett klockrent upplägg och det är prisvärt också.

Marcus hörde till topp tio, med smak på lite mer, under de säsonger han körde Camaro Cup. Men den sista säsongen blev tuff. Som bäst blev det en femteplats på Solvalla och Marcus slutade sjua i ett synnerligen välmeriterat mästerskap.

– Jag körde i egen bil som drevs av JK-Motorsport i samarbete med HD-bil. Vi kämpade men hade många problem sista säsongen. Jag hade två motorras och vi kom aldrig tillbaka efter det. Jag höll på att starta företag samtidigt. Jag satsar på det och kommer tillbaka till racingen när jag får lust igen, tänkte jag.

Marcus visade sig vara mer än en duktig racerförare. Han kunde bygga företag också. Den nystartade lackeringsfirman växte till dryga åttio anställda och tiden för en comeback har inte funnits förrän nu, efter att Marcus sålde sin andel i företaget.

– Jag är inte färdig med racingen, jag vill inte sluta förrän jag har gjort något riktigt bra. Jag provade på att köra V8 Thunder Cars-bilen på Ljungbyhed och det kändes direkt som om jag aldrig klivit ur den.

I fjol mjukade Marcus upp med en säsong i Mazda MX5-Cup och visade att takterna sitter igenom att ta hem mästerskapssegern i Modified-klassen. Men trots framgången ligger Marcus lågt med förväntningarna på sig själv inför Anderstorp.

– Jag är väldigt positiv till upplägget V8TC Experience Car men jag är lite mer försiktig med hur jag kommer att stå mig. Jag har lagt lite band på mig i år eftersom jag startar ett nytt företag. Det blir en tävling i år, nästa år ska jag försöka köra hela serien.

V8TC Experience Car är ett koncept som inkluderar allt som behövs för att prova på en racehelg i V8 Thunder Cars till en rimlig kostnad. Föraren kommer med hjälmen under armen, och äger han ingen hjälm så går även det att ordna. Bilen kommer att köras i samtliga av årets deltävlingar och det finns fortfarande möjlighet att hyra in sig för den som är intresserad.