Dennis Jurlestam – sextonde föraren klar för V8TC

Dennis Jurlestam är den sextonde föraren att bli klar för årets V8 Thunder Cars-säsong. Den 34-årige entreprenören från Norrtälje körde fjolårets två avslutande tävlingar i mästerskapet och gör nu en satsning på hela säsongen 2023.

– Det ska bli jävligt kul, säger Dennis. Det ser ut att bli en bra säsong, vi har rätt förutsättningar, rätt gubbar i teamet och rätt material. Bilen är som ny, vi har bytt dämpare, fjädrar och vi har avsatt en del av verkstaden för att skruva på den.

Rätt gubbar, det är bland annat Jonathan Fredriksson, som tidigare har tävlat i Offshore, som blir chefsmekaniker, och pappa Kenneth, före detta Camaro Cup-chaufför på 90-talet samt Kenneth Andersson som fixar och är behjälplig med det mesta i depån. 

Jonathan Fredriksson, kompis med Dennis sedan barndomen, tar rollen som chefsmekaniker i Jurlestam Motorsport.

– Jonathan och jag är gamla barndomsvänner, han hängde med mig när jag körde Legends och sade att om jag skaffar en V8 Thunder Cars-bil så kommer han att vara med och skruva, säger Dennis. Han är väldigt duktig och det var väl därför som det gick så bra i de två tävlingar jag körde i fjol.

För bra gick det, Dennis tog poäng i sina tre heat på Anderstorp då han slutade tia, tia och sjua. Ingen dålig prestation i debuten med den egna bilen. I finalen på Mantorp Park gick det resultatmässigt sämre men då var det också en del tekniska problem som satte käppar i hjulen.

Dennis imponerade i Anderstorp med nyinköpt bil och under svårkörda förhållanden – åtta poäng totalt i sina tre första heat på riktigt, det var en mer än väl godkänd prestation.

– Jag är nöjd med Mantorp ändå, jag lärde mig när man kan gasa på, när bilen sätter sig i framvagnen och det är sådant jag får ta med mig till i år. Det handlar mycket om att jag måste lita mer på bilen än mig själv. Det är samspelet mellan mig och bilen och kommunikationen med teamet.

Det var 2021 som Dennis provade på V8 Thunder Cars för allra första gången, då i V8TC Experience-bilen som han hyrde in sig i. Det gav motivation och i fjol köpte alltså Dennis den bil han kommer att köra i år och som han deltog med i fjol. Med tre tävlingar i ryggen har han fått smak för V8 Thunder Cars.

– Depålivet är bra och det är rolig klass att köra, säger Dennis. Bilen är rolig och desto mer man sitter i den desto mer levererar den. Det är trevligt folk runtomkring, bra med reservdelar, soppan med Aspen funkar bra, hela kitet är schysst och stämningen är skön. På kvällarna surrar man med varandra, och skiter det sig med något kan man alltid gå och få hjälp av någon. Det är inte i alla klasser det går.

Dennis hoppas också kunna presentera en spännande nyhet inför säsongen, men han håller på den ett tag till.

– Det kommer att bli en rolig nyhet. Det handlar om att vi kommer att få in mer kunskap i teamet, säger Dennis. Vi kan inte riktigt släppa det ännu, men det kommer!