Lite coolare, lite råare – Christian Axelsson laddar för premiär

Han ser inte ut som den typiske racerföraren, Christian Axelsson, med sina 103 kilo fördelade över en 195 centimeter lång och tatuerad kropp – och det är ingen tillfällighet att den skäggprydde 26-åringen från Sollentuna kör en Chevrolet Camaro i V8 Thunder Cars.

– V8 Thunder Cars är lite som jag vill att det ska vara, lite coolare, lite råare och man kan sticka ut lite i depån, det passar min personlighet bra, säger Christian. Att köra V8 Thunder Cars är en ”no brainer” för mig, bilarna tål stryk och budgeten är på en lagom nivå. Det kan ryka en skärm utan att det gör nånting och det händer grejer genom hela fältet.

Det var i fjol som Christian gjorde debut i V8 Thunder Cars efter ett par år av strötävlande i långlopp och sportvagnstävlingar. Nyckeln till satsningen heter Peter Göttfert, ägare av Norrlandsgjuteriet som sponsrar satsningen. Numer också teamchef för Norrlandsgjuteriet Racing.

– Peter och jag träffades i en pool i Florida efter Daytona 500 förra året, det var där vi bestämde oss och det var där det började på riktigt. Vi såg till att det gick runt ekonomiskt och vi var klara till det första testet i april.

Debutsäsongen fick en resultatmässigt försiktig inledning men efter tävlingen i Falkenberg tog det ordentlig fart när 30 kilo bly kunde lyftas ur bilen.

– Jag kände att bilen gick trögt men jag hade ingenting att jämföra med, jag hade ju aldrig kört en V8 Thunder Cars-bil tidigare, säger Christian. Året före viktades bilar med den nya motorn ned för att inte ha för stor fördel mot de andra.

Med en lättare bil och lite hjälp med att få till inställningarna kunde Christian slå till med årets bästa resultat på hemmabanan Solvalla.

– Bilen var helt galet inställd men vi fick hjälp av Tony Bryntesson att få till en bra grundinställning och då gick den bra, säger Christian. Jag blev sexa i det första heatet och kände att ”det är det här jag ska göra”.

Den fina avslutningen på säsongen gjorde att Christian blev utnämnd till Årets Rookie.

– Det var jättekul, och ett bra kvitto på att vi hade gjort rätt som valde V8 Thunder Cars.

Efter en niondeplats i finalen på Mantorp Park kunde Christian summera säsongen med en sammanlagd femtondeplats i tabellen. I år är siktet högre inställt.

– Till i år har min ingenjör Ronnie Klang gått igenom bilen, nu är den precis som alla andras och det finns inget jag kan skylla ifrån mig på, säger Christian. Målet är att ta poäng i alla race och göra ett bättre resultat än i fjol – och självklart skulle jag vilja komma upp på pallen också.

Den 8-9 maj är det dags för Christian Axelsson att visa vad han går för när V8 Thunder Cars har premiär i samband med STCC Volvo Race Skövde.