Lindberg siktar på nya segrar i Norge

magasin-1-4


Mattias Lindberg från Vankiva och körandes för Bryntesson Motorsport toppar årets V8 Thunder Cars-mästerskap efter fyra körda heat. Hittills har det blivit full pott, fyra segrar med bonuspoäng för snabbaste kval- och tävlingsvarv i alla heat. I helgen väntar årets tredje deltävling på Rudskogen i Norge.

– Jag har aldrig varit där så det blir svårt att säga hur det kommer att gå, säger Mattias.  Men jag brukar vara snabb på att lära mig nya banor. Jag siktar på igen.

Redan i premiären visade Mattias enorm fart i sin Ford Mustang GT och konkurrenterna har haft svårt att hänga med.

– Det kan vara jag som har blivit snabbare, kollar man på varvtiderna och jämför med i fjol så är det nog så, säger han. Jag känner mig mer hemma i bilen.

I premiären var det bara Marcus Palnér som kunde utmana Mattias men senast i Finland, på den svårkörda Ahvenisto-banan, var marginalen bakåt till tvåan Alexander Graff betydligt större.

– I Finland kändes det som om det var rätt lugnt, kanske hade jag också lite hjälp av finländarna i kampen mot de övriga svenskarna, och jag hade en bra lucka bakåt till Graff. Jag hade bra speed i Finland och det var en skönt tävling.

En lika skön tävling hoppas Mattias förstås på i Norge.

– Det kan bli lite svårare i och med att det är en ny bana, jag har bara ett testpass på mig före kvalet, men jag siktar ändå på att vinna kvalet och båda racen.

Helgens tävlingar på Rudskogen avgörs med test och kval på lördag den 17 juni. Heat 1 och Heat 2 körs dagen därpå, den 18 juni.


​Ställning – SM V8 Thunder Cars

1. Mattias Lindberg 108
2. Alexander Graff 59
3. Freddie Magnusson 57
4. Marcus Palnér 56
5. Christoffer Bergström 34
6. Emelie Liljeström 20
7. August Krokström 18
8. Simon Magnusson 15
9. Edvin Hellsten 13
10. Mathias Randwiir 6