Rudskogen nästa utmaning för Nova Racing

27Hellsten-1-2
Rudskogen i Norge är nästa utmaning för Edvin Hellsten och Nova Racing när V8 Thunder Cars gästar Racing NM i helgen.
Efter hårt slit och ordentlig hjärngympa på Chalmers Tekniska Högskola som hindrade teamet från att delta i den andra deltävlingen på Ahvenisto, Finland, är nu alla redo för race igen. Rudskogen som racingbana har många kvalitéer och sätter verkligen förarna på prov. Ett varv är 3254m långt och liknar en resa genom Norges landskap, upp och ner bland berg och skog. Nova Racings förare Edvin Hellsten är ivrig att få komma ut på banan igen och möta konkurrenterna i sin Chevrolet Camaro.

– Rudskogen är en bana som har allt, kupering, dosering, dolda krön och en häftig omgivning. Den långa bansträckningen är en utmaning i sig och att kunna göra perfekta varv är en förutsättning för ett bra resultat. Jag fortsätter att utvecklas och kommer bygga vidare på farten från premiären, nu är det dags att plocka nya poäng och närma oss dem framför, säger Edvin Hellsten.

Kontinuitet och lärande var nycklarna under premiären på Mantorp Park i maj, nu satsar teamet på att utvecklas ytterligare och fortsätta leverera en bil som uppfyller Edvins önskemål. Tidsschemat är intensivt under lördagen med träning och kval på förmiddagen som sedan följs upp med två race under söndagen. Utöver V8 Thunder Cars har publiken nöjet att se flertalet GT-klasser, Shortcar, Seven och Formula Basic. De två första SM-deltävlingarna i V8 Thunder Cars finns nu att ses på Viaplay och är en perfekt uppladdning inför helgen!

Tidsschema V8 Thunder Cars 17-18 maj

Lördag 17/6

Träning kl.08:00-08:30
Tidskval kl.10:30-10:50

Söndag 18/6

Race 1 kl.10:45-11:05
Race 2 kl.15:30-15:50