Graff siktar på Lindberg

magasin-1-3
Alexander Graff är på jakt och bytet heter Mattias Lindberg. 

Lindberg har öppnat V8 Thunder Cars-säsongen fullständigt fenomenalt. Efter två tävlingshelger har han tagit full pott, bästa kvaltid, snabbaste varv i race och seger i alla fyra heat – nu väntar norska Rudskogen och konkurrenterna, med regerande mästaren Alexander Graff i spetsen är redo att ta upp jakten – men efter en problematisk säsongsstart är det ett stort poängavstånd för andraplacerade Graff upp till Lindberg i tabellen.

– Det är halvtid på säsongen efter den här tävlingen och då vet vi hur det verkligen ser ut, säger Graff som sedan premiären på Mantorp Park har letat efter den fart som gav honom mästerskapstiteln i fjol.

– I Finland senast vände vi lite på steken och närmade oss Lindberg men vi är inte riktigt där vi vill vara. Vi har grunnat på vad det är som har satt käppar i hjulet och vi har jobbat otroligt mycket med bilen inför den här tävlingen. Jag hoppas att vi har hittat något extra i både bil och förare så att vi kan ta årets första seger.

Lindberg toppar tabellen på maximala 108 poäng efter två tävlingar och fyra heat. Graff är tvåa efter en tredjeplats i premiären och två andraplatser i Finland för knappt två veckor sedan.

– Mästerskapet är över sex deltävlingar med dubbla heat varje helg. Det finns fortfarande chans att ta ifatt försprånget men vi måste börja nu.

Även om Graff har siktet inställt framåt på Lindberg gäller det att ha uppsikt i backspeglarna. Teamkompisen i Memphis Racing, Freddie Magnusson, skuggar i tabellen, bara två poäng bakom och snabbe Marcus Palnér har inte mer än tre poäng upp till Graff från sin fjärdeplats.

– Det är ruggigt tajt inpå och Christoffer Bergström (femma i mästerskapet) är inte långt borta heller. Vi har en bra kamp om andraplatsen men den här gången ska vi se till att Lindberg ser oss genom framrutan och inte i backspeglarna.

För Alexander Graff, som har norskt påbrå, blir det halv hemmaplan i helgen när Rudskogen står som värd för V8 Thunder Cars.

– Eller halv bortaplan, hur man nu väljer att se det, skrattar Graff. Men det ska bli kul, det är en bana som jag gillar och har saknat i kalendern. Jag ser fram emot att få åka dit.

Helgens tävlingar på Rudskogen avgörs med test och kval på lördag den 17 juni. Heat 1 och Heat 2 körs dagen därpå, den 18 juni.


Ställning SM V8 Thunder Cars

1. Mattias Lindberg 108
2. Alexander Graff 59
3. Freddie Magnusson 57
4. Marcus Palnér 56
5. Christoffer Bergström 34
6. Emelie Liljeström 20
7. August Krokström 18
8. Simon Magnusson 15
9. Edvin Hellsten 13
10. Mathias Randwiir 6