Kristoffer Norling klar för V8 Thunder Cars 2022

#69 Kristoffer Norling
#69 Kristoffer Norling

Kristoffer Norling är klar för V8 Thunder Cars 2022. Den 17-årige talangen från Falun siktar på att använda V8 Thunder Cars som språngbräda till en internationell karriär. Efter att ha kört hem elva av tolv möjliga segrar i fjolårets Renault Junior Cup i SSK ser Kristoffer fram emot årets säsong.

– V8 Thunder Cars är den roligaste klassen man kan köra i Sverige, säger Kristoffer. Jag gillar V8:or och bakhjulsdrift. Jag har provkört bilen en gång och den är väldigt rolig att köra.

I framtiden hoppas Kristoffer på en chans att köra i den europeiska NASCAR-serien och går allt vägen så tänker han avsluta säsongen med ett race efter V8 Thunder Cars-finalen på Mantorp Park.

– Det är NASCAR som ligger mig närmast om hjärtat men vi valde ändå att stanna i Sverige i år då det kändes säkrast med tanke på pandemin. Nu bygger vi en plattform för framtiden i V8 Thunder Cars.

Dalarnas Tidningar rapporterade när Kristoffer träffade NASCAR-teamet DF1 Racings ägare, Norbert Walchhofer (till höger i bild) och Allan Boynton från NASCAR (längst till vänster i bild).

Satsningen på V8 Thunder Cars har gjorts möjlig genom ett samarbete med Peter Möller som äger bilen. Peter gjorde debut i V8 Thunder Cars 2015 och körde sedan två fulla säsonger till, 2016 och 2017. Därefter har han varit en stadig inhoppare i klassen men sviterna efter en krasch på Sviestadsbanan i ett långlopp för knappt två år sedan har gjort sig gällande.

– Jag behåller gärna bilen och kör ett par varv för skojs skull men kroppen orkar inte riktigt att hänga i depån en hel racehelg, säger Peter. Jag vill gärna hjälpa någon yngre förmåga att köra V8 Thunder Cars och Kristoffer dök upp som en bra kandidat. Det blir ju ett sätt för mig att fortsätta vara engagerad.

Och det är passionen för klassen som gör att Peter gärna hjälper till.

– Att köra framhjuldrivet med en tvålitersmotor är ju inget man skryter med på Café Opera, skrattar Peter. V8 Thunder Cars är en bra klass där man får väldigt mycket racing för pengarna och kan jag hjälpa till att få ut förare till start så gör jag gärna det.

För Kristoffer och hans pappa Jörgen är V8 Thunder Cars hemmaplan. Jörgen har mekat åt bland annat Hampus Lindkvist och Kristoffer hade flerfaldige mästaren Anders Brofalk som idol när han var liten.

– Jag är jättetacksam för att ha fått den här möjligheten och att Peter ställer upp som han gör, säger Kristoffer. Det här kommer att bli ett roligt år och jag hoppas på att kunna vara med topp tre i totalen.

Den 13-14 maj är det säsongspremiär för V8 Thunder Cars på Anderstorp tillsammans med Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche Sprint Challenge – då börjar allvaret på riktigt för Kristoffer.