V8 Thunder Cars-kalendern för 2022 är klar!

Årets racekalender för V8 Thunder Cars är klar – med undantag för en tävling i juni som kommer att presenteras inom kort. Säsongen inleds på Anderstorp den 13-14 maj tillsammans med Porsche Carrera Cup Scandinavia.

– Scandinavian Raceway i Anderstorp är en omtyckt bana av deltagarna och vi ser fram emot att få köra premiären tillsammans med Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Anders Conradzon. Porsche har två starka klasser, Carrera Cup och Sprint Challenge, med stora startfält där vi hoppas kunna bidra till underhållningen med bra och spännande racing.

Den andra deltävlingen i kalendern som körs i juni kommer att presenteras inom kort. Tredje stoppet i kalendern utgörs av svensk racings kanske största klassiker, Västkustloppet i Falkenberg den 8-9 juli.

– I fjol kunde vi inte köra Västkustloppet vilket kändes väldigt tråkigt då tävlingen är mycket uppskattad både av deltagare och publik. Vi ser verkligen fram emot att få komma tillbaka till sommarens verkliga racinghöjdpunkt.

Efter Västkustloppet väntar återigen en vända på Scandinavian Raceway i Anderstorp, denna gång tillsammans med STCC den 3-4 september. Årets sista deltävling, Grande Finale på Mantorp Park, körs den 29 september till den 1 oktober tillsammans med både Porsche Carrera Cup Scandinavia och STCC

– Det känns bra att vi kan avsluta årets racingsäsong med en riktig Grande Finale tillsammans med Porsche Carrera Cup, Porsche Sprint Challenge och STCC, säger Conradzon.

Årets säsong kommer alltså att bli kortare än i fjol, med fem deltävlingar mot sex. Genom att köra tre heat på vissa av tävlingarna får deltagarna ändå lika mycket, eller mer tävlingstid på banan men med något minskade reskostnader.

– Vi hade en jättebra final på Ring Knutstorp i fjol med femton bilar på startlinjen och vi vill ge så många som möjligt förutsättningar för att köra en hel säsong 2022. Till i år har vi redan tio bilar klara till start före årsskiftet men vi vill ändå försöka minska på kostnaderna för deltagarna som har kämpat hårt under pandemin. Därför drar vi ned på antalet tävlingar men kompenserar med fler heat på vissa tävlingar.

 

Kalender V8 Thunder Cars 2022

13-14/5                Anderstorp*
TBA/6                    TBA
8-9/7                     Västkustloppet, Falkenberg
3-4/9                     Anderstorp**
29/9-1/10            Grande Finale, Mantorp Park***

 

*Tillsammans med Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche Sprint Challenge
** Tillsammans med STCC
*** Tillsammans med Porsche Carrera Cup Scandinavia, Porsche Sprint Challenge och STCC.