Karlskoga-trio redo för Kanonloppet

Emil Persson, Mikael Karlsson och Micke Nyman, där har ni de tre Karlskoga-förare från V8 Thunder Cars som ser fram emot att få ge publiken valuta för pengarna när Kanonloppet avgörs på Gelleråsen Arena i helgen. Favorit är förstås Emil Persson, den regerande mästaren från Bryntesson Motorsport, som har vunnit samtliga race den här säsongen – och han har inga planer på att ändra på den saken.

– Nu kör vi för att se hur många segrar vi kan ta det här året, det är målet, säger Emil. Det är alltid någon extra att få köra på hemmaplan, Gelleråsen är den bana där jag har lagt flest varv genom åren. 

Men Emil höjer ett varningens finger för teamkamraten Mikael Karlsson som ligger trea i tabellen.

– Mikael har utvecklats under hela säsongen, han kommer närmre och närmre, det ska bli intressant att se om han har höjt sig sedan sist.

Tre tredjeplatser och en andraplats har Mikael Karlsson mäktat med under sin debutsäsong i klassen. Efter tester på Mantorp Park förra veckan tror han sig ha hittat den tid och fart som behövs för att utmana om seger.

– Det kändes bra, jag ska vara med och slåss om det, säger han. Vi löste lite problem med inbromsningarna på testet och nu vet jag att min data visar på samma som Emil. 

Den tredje Karlskoga-föraren är Micke Nyman som kör för Memphis Racing. Micke slåss om tredjeplatsen i tabellen mot Mikael Karlsson och Andreas Nilsson. En seger är förstås välkommen men Micke siktar i första hand mot en pallplats.

– Det är självklart! Målet är att slå både Mikael och Andreas i helgen, säger Micke som också har testat förra veckan, men då på hemmabanan Gelleråsen. Precis som för Mikael är det inbromsningarna som är nyckeln till framgång.

– Jag har hittat lite på bromsarna. Vi bytte skivor, belägg och lite grejer och hittade mer fart.

Kanonloppet på Gelleråsen Arena avgörs den 17-18 augusti. Förutom V8 Thunder Cars tävlar även TCR Scandinavia, Porsche Carrera Cup Scandinavia, GT4 Scandinavia, Ginetta GT5 Challenge, Legends Cup och Formula Nordic. I pauserna blir det underhållning i form av F1-uppvisning, gridshow, supersportbilar och Porscheutställning i depån.