Kalendern klar – V8 Thunder Cars kör Ring Knutstorp

Äntligen är V8 Thunder Cars-kalendern för 2022 klar. Till de fyra tidigare presenterade tävlingarna kan nu Ring Knutstorp läggas till. V8 Thunder Cars avslutade fjolårets säsong med en höjdarfinal på Ring Knutstorp och den 22-23 juli i år är det dags igen då V8 Thunder Cars kommer till lilla Kågeröd tillsammans med STCC.

– Det känns väldigt bra att få med Ring Knutstorp i kalendern, säger Anders Conradzon. Det är en omtyckt bana av både publik och deltagare och vi ser verkligen fram emot att få komma tillbaka tillsammans med STCC.
Tävlingen som egentligen var tänkt att köras i maj flyttades till den 22-23 juli av STCC på grund av logistiska skäl. Inte sedan 2001-2003 har Ring Knutstorp stått som värd för en tävling i juli men Magnus Öhrström, VD för Ring Knutstorp, hoppas på samma publiktillströmning som då.

– Vi var rädda för att det skulle bli tomt på läktarna men vi hade jättemycket folk då, säger Öhrström. Motorsporten engagerar, det är trevligt för ögat, det händer saker på och vid sidan av banan. Vi har en härlig upplevelse att bjuda publiken på i sommar.
V8 Thunder Cars deltagande på Ring Knutstorp markerar också starten på ett samarbete som är tänkt att vara över de kommande tre åren till att börja med.

– Vi ser positivt på framtiden och att vi ska köra fler tävlingar tillsammans, säger Öhrström. För oss är det viktigt att kunna samla attraktiva klasser till våra evenemang och att vi också har en långsiktighet i våra samarbeten.
Nyligen presenterade V8 Thunder Cars också en överenskommelse med Falkenbergs MK om deltagande i Västkustloppet de närmaste tre säsongerna.

– Vi är väldigt glada över den här överenskommelsen med Ring Knutstorp. Det ger deltagarna i vår klass långsiktighet och stabilitet att veta att vi redan nu har klart med var vi ska åka framöver.
Den 22-23 juli är det alltså dags – STCC utgör huvudklassen och förutom V8 Thunder Cars är även Radical, Legends Cup och Pro Superbike med i programmet.

– Det blir en välmatad racehelg och från Ring Knutstorp önskar vi både publik och deltagare varmt välkomna, säger Magnus Öhrström.

I samband med att STCC presenterade sin kalender tidigare i veckan är det också klart att den andra deltävlingen på Anderstorp flyttas en vecka, till den 10-11 september.

V8 Thunder Cars kalender ser nu ut som följer:

13-14 maj Anderstorp (med Porsche Carrera Cup Scandinavia)
8-9 juli Västkustloppet, Falkenberg (med Porsche Sprint Challenge)
22-23 juli Ring Knutstorp (med STCC, Pro Superbike, Radical och Legends Cup)
10-11 september Anderstorp (med STCC)
29/9-1/10 Grande Finale, Mantorp Park (med Porsche Carrera Cup Scandinavia och STCC)