Inget är omöjligt för Johan Sommevie – klar för V8TC 2022

Johan Sommevie förverkligar en barndomsdröm när han i år debuterar i V8 Thunder Cars. Den 51-årige VVS-entreprenören som bor med sin fru Josephine utanför Söderköping med hundar och hästar, har kört alla sorters maskiner genom åren, allt från enduro på tvåhjulingar till grävmaskiner och däremellan lite långloppsracing i STEC. Nu är han redo att göra allvar av racingdrömmarna.

– Det började redan när jag var liten och åkte trimmad moppe på gården när jag var fem, säger Johan. Allt som har med motorer att göra får mig att slappna av och må bra.

Efter att ha träffat ett gäng andra glada entusiaster som körde en V8 Thunder Cars-bil på Mantorp Park när det var långloppsträning med STEC-bilen så väcktes nyfikenheten på klassen.

– Jag pratade med killarna som körde och de tyckte att V8 Thunder Cars-bilen var det billigaste och roligaste man kan köra. Jag började göra lite efterforskningar och fick tag på en exakt likadan bil i Danmark.

Egentligen var tanken att Johan skulle köra lite mer på egen hand i år för att lära sig bilen men nu tar steget in i V8 Thunder Cars och kör hela säsongen. På hemsidan för det egna företaget Klimattteknik AB står det att ingenting är omöjligt för Johan – en devis han lever efter.

Johans bil kördes i danska DTC av Frederic Schandorff som slutade trea i mästerskapet 2018 efter ha kört till sig sju pallplatser.

– Jag har knappt suttit i bilen och är färsk på det här med V8 Thunder Cars men jag kör för att det är kul. Framför allt är det avkoppling för mig. Det går bara att tänka på körningen när man sitter bakom ratten.

Den 13-14 maj är det premiär för V8 Thunder Cars på Anderstorp  –  då blir barndomsdrömmen allvar på riktigt för Johan Sommevie.