V8 Thunder Cars bjöd på rysare i Falkenberg

Vilken avslutning på Västkustloppet! Trots ett coronadecimerat startfält bjöd V8 Thunder Cars på kanske det tuffaste heatet på många år.

Conny Brorsson tog ledningen men jagades av Dennis Strandberg, Freddie Hemborg och Sebastian Arenram i ett tempo som inte kan beskrivas som något annat än vansinnigt. Strandberg lyckades hårdhänt pressa sig förbi Brorsson mot slutet av racet. När heatet rödflaggades på grund av att Eric Nilsson blev stående i sandfållan kunde Dennis ta emot sin andra segerbuckla för helgen. Tvåa blev Freddie Hemborg och Daniel Andersson trea. För Dennis Strandberg var resultatet en skön revansch efter att ha blivit av med segern i det andra. Bilen klarade inte den tekniska efterkontrollen.

Helgen i övrigt dominerades av Dennis Strandberg. Redan i det första heatet visade han var skåpet skulle stå genom att köra hem en kontrollerad seger. Men de övriga var inte långt borta. Freddie Hemborg, Sebastian Arenram och Conny Brorsson var aldrig långt borta och redan i det andra heatet visade de att Strandberg inte kommer att få något gratis. Trots hård uppvaktning bakifrån körde Strandberg in först över mållinjen men vid den tekniska efterkontrollen visade det sig att bilen hade fjädrar av fel typ monterade, en miss av teamet efter att V8 Thunder Cars justerat reglementet till i år. Segern i det andra heatet gick istället till Sebastian Arenram.

I sammandraget toppar Dennis Strandberg tabellen före Sebastian Arenram, bara sex poäng skiljer de båda åt. Trea ligger Freddie Hemborg men han kommer inte att utgöra en faktor i mästerskapet då helgens tävlingar utgjorde ett tillfälligt inhopp för hans vidkommande.

Junioren Daniel Andersson ligger fyra i tabellen efter två pallplatser i sin V8 Thunder Cars-debut. Ett starkt resultat av den unge helsingborgaren som kommer att kunna utmana i toppen på ren fart om han hittar en tiondel eller två till på varvtiderna.

Conny Brorsson parkerar på en femteplats i tabellen men efter hans furiösa körning i det tredje heatet, där han ledde loppet i tio varv, står det klart att han inte kommer att lämna vare sig Strandberg eller Arenram en lugn stund i toppen av tabellen.

Nästa tävling körs på Ljungbyhed den 7-8 augusti – om det blir lika trångt om asfalten där som i Falkenberg, då blir det en rejäl fajt att se fram emot.