Jonas Fors växlar upp – topp tio är målet

Jonas Fors gör i år sin andra säsong i V8 Thunder Cars. Fjolårets säsong var ett läroår för 22-åringen från Ingarö, där han gradvis hittade alltmer fart i bilen. I finalen på Mantorp Park hamnade han precis utanför poängplats –  i år är siktet högre inställt.

– Placerar vi oss i topp tio i totaltabellen så har vi gjort ett väldigt bra år med tanke på att vi bara har en halv säsong i ryggsäcken, säger Jonas Fors. Vi strävar mot ett framtida SM-guld och för att nå dit måste vi fokusera på att hela tiden förbättra oss och ha realistiska mål.

Det är rutinerade motståndare Jonas ställs mot i V8 Thunder Cars och konkurrensen om placeringarna är hård.

– Jag saknar minst fem års erfarenhet i bil mot de som är favorittippade för SM-guldet, men med ett bredare och fortsatt samarbete med mina företagspartners så kommer vi ta rejäla steg i totaltabellen mot förra året.

V8 Thunder Cars är en av de tuffaste klasserna som går att köra och närkontakt är vanligt. Det gäller att sätta emot för att hänga med i toppen.

– Jag kommer absolut inte vara lika snäll i år som under fjolåret, det kommer det inte finnas utrymme för i V8 Thunder Cars när vi tittar på säsongens förarlista. Årets topp är som många flaggat för tidigare otroligt jämn och det är handfull förare som är beredda att offra mycket plåt för att bärga hem guldet, då måste man vara tuff och kämpa för varje meter.

Under vintern har Jonas och hans team klurat och funderat – och de tror att de har hittat nyckeln till framgångar i år.

– Våra resurser är prioriterade för att ge fördel på små banor, vilket spelar oss i händerna i år eftersom den långa Mantorpbanan kommer delas på hälften för att ge publiken mer arenakänsla. Den enda bana vi kommer ha en nackdel på är på den gamla F1-banan Anderstorp i mitten av sommaren – men det är en nackdel mot fördel på fem, så för mig är prioriteringen självklar, säger Jonas.

Förra året drog Jonas och hans bil blickarna till sig – den kromdesignade bilen stack ut bland konkurrenterna men i år är det ny design.

– Krom är snyggt och det sticker ut, men nu är det gjort och i år är det matta färger som gäller. Matt är diskretare och mer stilrent. Färgschemat är det samma, så alla ska känna igen oss. Förändringen är en del av policyn att ge så mycket vi kan till publiken och att vår kreativitet aldrig vilar, avslutar Jonas Fors, som är övertygad om att publikstödet kommer att ge honom en extra kick.

I helgen, den 8-9 maj är det dags för Jonas Fors att göra säsongspremiär i V8 Thunder Cars då STCC Volvo Race Skövde körs på Skövde Flygplats.