Hårt motstånd för Strandberg i V8TC-premiären

Fotograf: Richard Ohlin

Regerande V8 Thunder Cars-mästaren Dennis Strandberg siktar på att försvara titeln han tog i fjol när svensk elitracing har premiär på Ljungbyhed i helgen, den 4-5 juni. Men han kommer att möta hårt motstånd i form av den välmeriterade dansken Mikkel C, Conny Brorsson och Andreas Nilsson – det är dessa tre som förväntas stå för det hårdaste motståndet.

– Conny har fått lite mer erfarenhet sedan förra året, Mikkel C. och Andreas vet redan vi är snabba, säger Dennis Strandberg. Det kommer att bli tufft men det är skoj. Det är bara att försöka köra ifrån dem.

Mikkel C, som har med sig ett otal segrar och pallplatser från DTC-mästerskapet, Danmarks högsta racingklass, är på papperet den mest välkvalificerade av de tre utmanarna.Conny Brorsson, som gör i år sin tredje säsong i V8 Thunder Cars, har för varje år flyttat fram sina positioner från en redan hög utgångsnivå. Han kvalade in som femma på Ring Knutstorp, i sitt allra första race någonsin, i sin racingdebut, och han har sedan dess klivit fram som en segerkandidat.

– Dennis kommer inte att bli mästare igen, säger Mikkel C. Han är en bra förare, och en trevlig kille dessutom, men han kommer inte att få det alltför lätt. Jag kommer att kämpa hårt för att ta mig in bland topp-tre och förhoppningsvis är det inte Dennis som är mästaren när det är över.

Conny Brorsson, som gör i år sin tredje säsong i V8 Thunder Cars, har för varje år flyttat fram sina positioner från en redan hög utgångsnivå. Han kvalade in som femma i V8TC på Ring Knutstorp, i sitt allra första race någonsin, och är sedan dess en kandidat till pallplatser i varje race.

– Ljungbyhed är halv hemmabana för mig, säger Conny Brorsson. Jag är taggad på att köra lite mer än jag har vågat hittills, sedan får vi se hur långt det räcker. Vi har ändrat lite på basinställningarna på bilen sedan i fjol och efter tre testpass är vi nere på bra tider.

Norrtäljeföraren Andreas Nilsson gjorde bara ett inhopp i fjol, på Mantorp Park – men vilket inhopp det blev! Andreas dominerade tillställningen med att ta sin första seger någonsin i V8TC, detta efter att ha vunnit kvalet. Han följde upp segern med en andraplats efter att ha legat i ledning länge. Om det är den här versionen av Andreas som kommer till start, då har konkurrenterna något att bita i.

– Det är den bästa versionen av Andreas Nilsson som kommer till start i år, säger Andreas Nilsson. Vi ska ge Strandberg en hård fajt hela året. Här kommer ingenting att ges bort.

Helgens säsongspremiär på Ljungbyheds Motorbana kan följas på STCC+. Mer information hittar du på www.stcc.se. Utöver V8 Thunder Cars är det förstås svensk racings kungaklass STCC som står för underhållningen tillsammans med Radical, Pro Superbike och Legends.

 

Tidschema V8 Thunder Cars

Fredag

Test: 10.40
Kval Q1: 14.40
Kval Q2: 15.00

Lördag

Heat 1: 11.30
Heat 2: 14.25