Han ska ta Emil på merit – Mikael Karlsson laddar för Grande Finale

Det är 19 år sedan Mikael Karlsson blev både nordisk och svensk mästare i Formel 3. Sedan dess har det varit tyst, fram till för två år sedan då han började köra Legend Cars. I år tog han klivet tillbaka till svensk elitracing och V8 Thunder Cars och efter två segrar i de senaste tre heaten ligger han tvåa i mästerskapet inför helgens Grande Finale på Mantorp Park. Och Mikael, han trivs.

– Det har varit jätteroligt att komma tillbaka, det är en obeskrivlig känsla att köra mot klockan och tävla mot de andra, det har jag saknat något fruktansvärt, säger Mikael.

Mikael har siktet inställt på teamkompisen i Bryntesson Motorsport, Emil Persson, som ju redan är klar mästare.

– Målet är att ta Emil i helgen, nu är det dags att göra det på merit. Han hade lite strul de två gångerna jag vann. säger Mikael. Det har känts bra när vi har testat på Mantorp, jag har fått lite nya idéer om varför vissa grejer inte har gått som det ska i år.

Mikael var snabb redan i premiären på Ring Knutstorp där han tog två pallplatser men det är under andra halvan av säsongen som han verkligen har fått upp farten.

– Det har varit ett jättebra år, framförallt efter att vi testade efterh alva säsongen. Jag missade ju försäsongstestet. Nu har vi varit rätt nära Emil och i kvalet i Danmark senast var vi jämna tidsmässigt. Nu hoppas jag att allt kommer att falla på plats på Mantorp.

På lördag avgörs årets V8 Thunder Cars-säsong tillsammans med TCR Scandinavia, Porsche Carerra Cup Scandinavia, Ginetta GT5 Challenge, GT4 Scandinavia och Formel Nordic i Grande Finale – 4-5 oktober på Mantorp Park.