Micke Nyman redo slåss för medaljplats i Grande Finale

Micke Nyman, Memphis Racing, har en uppåtgående formkurva i V8 Thunder Cars. De tre senaste tävlingshelgerna har han matat in fem pallplatser, mer än någon annan i startfältet och han ligger fyra i tabellen inför helgens avslutande Grande Finale på Mantorp Park. Andreas NIlsson på tredjeplatsen får se upp.

– Andreas är jäkligt duktig och jag är imponerad av hans säsong, men jag ska göra allt för att ta mig upp på tredjeplatsen, säger Micke Nyman som också utfärdar en varning för den alltid snabbe norrmannen Stein Frederic Akre.

Det blir tävlingsdebut i stor bil för Micke Nyman på Mantorp Park, tidigare har han tävlat på banan i Legend Cars och då har det gått undan.

– När vi körde där i fjol vann jag ena heatet och blev tvåa i det andra. Jag brukar ha hygglig fart där. Jag testade med V8 Thunder Cars-bilen där i våras och körde även ett test på banan för två år sedan… Det är en speciell bana där det går rätt fort.

Säsongen fick kanske inte den inledning som Micke hade önskat. I premiären fick han bryta det andra heatet efter att ha blivit fyra i det första, men sedan har det pekat stadigt uppåt. Fyra tredjeplatser och en andraplats har Micke samlat på sig.

– I stora drag är jag nöjd med säsongen, det har varit lite stolpe in och lite stolpe ut men det har gått bättre och bättre. Jag har ju aldrig kört stor bil tidigare och jag har fått lära mig en hel del. Vi har börjat hitta inställningarna på bilen, framförallt när det gäller bromsarna. Både jag och teamet har jobbat ihop det bra.

På lördag avgörs årets V8 Thunder Cars-säsong tillsammans med TCR Scandinavia, Porsche Carerra Cup Scandinavia, Ginetta GT5 Challenge, GT4 Scandinavia och Formel Nordic i Grande Finale – 4-5 oktober på Mantorp Park.