Köra mer, tänka mindre – så ska Andreas Nilsson försvara tredjeplatsen

Andreas Nilsson, racebil.se, har gjort sin bästa säsong hittills i V8 Thunder Cars. Det var 2016 som han debuterade i mästerskapet och sedan dess har han sakta men säkert närmat sig konkurrenterna. Nu ligger Andreas trea inför Grande Finale på Mantorp Park i helgen med häng på andraplacerade Mikael Karlsson – men Andreas tittar bakåt där Micke Nyman och Stein Frederic Akre tornar upp sig i backspegeln.

– Målet är att försvara tredjeplatsen, det känns lite orealistiskt att sikta på andraplatsen, då måste jag köra bättre än någonsin samtidigt som Micke Karlsson får problem.

I fjol hade Andreas bra fart i finalen på Mantorp Park men resultaten uteblev.

– Vi var snabba men hade mycket problem, men jag tycker det ser lovande ut till i år.

Främste konkurrenten på banan i år har varit Micke Nyman, Memphis Racing. I stort sett i varje race har Andreas och Micke slagits om samma bit asfalt och det kan bli en härlig batalj i helgen.

– Vi har varit otroligt jämna, hur jag än beter mig så är jag antingen en billängd före eller efter honom.

Det är inte bara fart som Andreas har hittat i år, de två pallplatserna han har tagit är ett kvitto på det, han har också haft kontinuitet i resultaten vilket har gett honom värdefulla poäng i sammandraget. 

– Det har fungerat bättre i år, farten hittade vi i slutet av fjolårssäsongen och vi har varit snabba hela året. Målet för i år var att ta poäng i varje race och det har vi faktiskt gjort. Enda gången jag har gjort ett eget misstag var i premiären då bromsade på mig, annars har jag inte varit av en enda gång.

Men när det gäller förklaringen till förvandlingen från en förare strax under mittfältet till att konkurrera om pallplatserna, sitter den långt inne. 

– Jag vet inte varför, säger Andreas. Kanske är det att jag kör mer och tänker mindre.

På lördag vet vi om Andreas har lämnat hjärnan hemma eller inte – då avgörs årets V8 Thunder Cars-säsong tillsammans med TCR Scandinavia, Porsche Carerra Cup Scandinavia, Ginetta GT5 Challenge, GT4 Scandinavia och Formel Nordic i Grande Finale – 4-5 oktober på Mantorp Park.