Full satsning för Hampus Lindkvist

IMG_2158

Hampus Lindkvist åker till Mantorp Park för att köra årets tredje deltävling i V8 Thunder Cars – efter en bra premiär i Skövde blev den andra deltävlingen i kalendern på Anderstorp en katastrof efter två brutna race på grund av brustna kardanstänger. Nu finns det bara en sak i huvudet på Hampus.

– Det är full satsning framåt och ta så många poäng som möjligt som gäller. Nu har jag nollat två gånger och det är dags att komma ifatt, säger Hampus som halkade ned från tredje till sjunde plats i tabellen efter Anderstorp.

På Mantorp Park väntar kvällsrace, ett nytt koncept som innebär att alla träningar, kval och heat körs under en och samma dag. Dessutom används banans korta slinga.

– Jag ser fram emot att testa det nya konceptet, säger Hampus. Det blir en intensiv dag och det gäller att ligga med långt fram eftersom det kommer att bli mycket trafik och täta race på den korta banan.

Anderstorp blev en katastrofal helg för Hampus och hans team. Efter bra test- och kvalkörningar var det ingen tvekan om att han hade farten med sig för att utmana och allt såg upplagt ut för nya poäng i heaten. I race ett startade Hampus från fjärde ruta och låg på en betryggande femteplats när bilen slutade driva. Kardanstången hade gått av och en ny monterades inför det andra heatet.

– Jag hann precis lägga i tvåan och fick en bra start, kände att jag fick fäste när bilen plötsligt tappade fart och stannade och det vara bara att styra ut på gräset.

– Att åka hem från en tävling med ett brutet race har hänt förut men att inte ta sig i mål i något av loppen på grund av tekniska problem kändes för jävligt på ren svenska, vi hade som målsättning inför helgen att ta rejält med poäng och att hänga med i fajten om topp-tre, säger Hampus.

Nu har teamet gjort allt för att komma tillrätta med bekymren.

– Vi har plockat ned hela bakvagnen utan att hitta något fel på bilen. Vi monterade den gamla kardanstången och testat utan att kunna provocera fram problemet. Det känns som att det var strul med grejerna vi monterade på i Anderstorp och att det var maximal otur.

Tider V8 Thunder Cars – Mantorp Park 25 juni*

9.00 – 10.50 Test V8 Thundercars, Clio Cup JTCC, Porsche Carrera Cup
14.00 – 14.20 Kval V8 Thunder Cars
14.30 – 15.50 Race 1 Clio Cup JTCC, Porsche Carrera Cup, V8 Thunder Cars
19.40 – 21.00 Race 2 Clio Cup JTCC, Porsche Carrera Cup, V8 Thunder Cars

*Preliminärt tidsschema

TV

Se tävlingarna live på SVTPlay eller i sammandrag på SVT2 18:00 söndag den 28 juni

Tabell V8 Thunder Cars

  1. Alexander Graff 97
  2. Stein Frederic Akre 76
  3. Marcus Palnér 42
  4. Mattias Lindberg 34
  5. Andreas Ahlberg 28
  6. Fredric Magnusson 28
  7. Hampus Lindkvist 28
  8. Patric Sundel 24
  9. Erik Stillman 15
  10. Jonas Fors 13

För mer information om STCC Kvällsrace Mantorp Park 25 juni: http://biljetter.stcc.se/mantorp