Mattias Lindberg redo utmana i titeljakten

145_AE8X5310

Är Mattias Lindberg, Memphis Racing, den som ska utmana Alexander Graff om titeln i årets V8 Thunder Cars? Efter en katastrofal inledning i premiären i Skövde där det blev två nollor i poängkolumnen kom Mattias tillbaka med besked i Anderstorp. Även om Mattias var frustrerad över att han inte lyckades slå Graff jobbade han sig sakta ifatt under helgen och tidsmässigt var han den ende som kunde matcha mästerskapsledaren. Med två pallplatser i bagaget är han redo att utmana på Mantorp Park på torsdag kväll.

– Det ska bli spännande, det är en bana jag trivs på men den här gången kör vi inte på hela banan så det blir skillnad, säger Mattias Lindberg. Men jag trivs på första delen av banan rätt bra och jag siktar på ta min första seger.

När den korta slingan på Mantorp Park används brukar det bli täta race med mycket närkontakt.

– Risken finns alltid att något går sönder när man är emot någon annan så jag brukar försöka undvika det, säger Mattias. Men ska man göra en omkörning och det blir tajt, då kan det hända grejer, det är inget jag är rädd för.

Förra året blev Mattias bäste rookie i STCC och visade där vilken hög klass som förare han håller. Ambitionsnivån är hög. Trots att det är första säsongen för Mattias i V8 Thunder Cars siktar han på att ta hem titeln men han är medveten om att konkurrensen är hård och han ligger 63 poäng efter Graff i tabellen.

– Jag ligger långt efter poängmässigt efter Skövde och det är kämpigt att hämta hem det, säger Mattias. Det vill nästan till att Graff måste nolla för att jag ska hinna ikapp. Men det är inget jag kan påverka, det enda jag kan göra är att försöka vinna så mycket som möjligt.

Och det finns fler förare att se upp med. Snabbe norrmannen Stein Frederic Akre ligger tvåa i mästerskapet och har varit på pallen i varje race.

– Han kommer att fortsätta vara på pallen, han känns som en säker förare som inte gör några misstag i första taget och han kommer att fortsätta i samma stil. Jag hoppas att andra förare blir lite snabbare så att de kanske stressar honom till misstag.

Efter två tävlingshelger i V8 Thunder Cars har Mattias börjat finna sig tillrätta både bakom ratten och i depån.

– Utvecklingsmässigt, för mig som förare, är det inget steg bakåt jämfört med STCC, säger han. Bilen är lika snabb och nästan mer svårkörd. Den stora skillnaden är att allt runtomkring STCC är mycket större men jag har märkt att det är mer uppmärksamhet kring V8 Thunder Cars än tidigare år och när snöbollen har börjat rulla kommer det att bli bättre för varje race. Jag är jättenöjd med att köra V8 Thunder Cars, sen får vi se vad det leder till framöver.

Tider V8 Thunder Cars – Mantorp Park 25 juni*

9.00 – 10.50 Test V8 Thundercars, Clio Cup JTCC, Porsche Carrera Cup
14.00 – 14.20 Kval V8 Thunder Cars
14.30 – 15.50 Race 1 Clio Cup JTCC, Porsche Carrera Cup, V8 Thunder Cars
19.40 – 21.00 Race 2 Clio Cup JTCC, Porsche Carrera Cup, V8 Thunder Cars

*Preliminärt tidsschema

TV

Se tävlingarna live på SVTPlay eller i sammandrag på SVT2 18:00 söndag den 28 juni

Tabell V8 Thunder Cars

  1. Alexander Graff 97
  2. Stein Frederic Akre 76
  3. Marcus Palnér 42
  4. Mattias Lindberg 34
  5. Andreas Ahlberg 28
  6. Fredric Magnusson 28
  7. Hampus Lindkvist 28
  8. Patric Sundel 24
  9. Erik Stillman 15
  10. Jonas Fors 13

För mer information om STCC Kvällsrace Mantorp Park 25 juni: http://biljetter.stcc.se/mantorp