Erik Stillman redo att växla upp

IMG_4336

Jönköpingsföraren Erik Stillman som debuterade i V8 Thunder Cars förra säsongen med en sammanlagd tiondeplats i tabellen är redo att flytta fram positionerna i årets mästerskap. Precis som förra året kör han för Bryntesson Motorsport, ett team som även det är baserat i Jönköping.

– Förra året var ett läroår för mig, i år ska jag vara med och slåss högre upp i resultatlistorna och kan jag stå på pallen en eller ett par gånger i år så är jag nöjd. Kvaliteten på motståndet är hög och killarna där framme flyttar inte på sig frivilligt men vi ska nog kunna sätta in en eller annan armbågstackling, säger den före detta hockeytalangen som för ett par år sedan lade klubban på hyllan till förmån för motorsporten.

I år kommer Erik att köra en Ford Mustang, en version som är baserad på 2016 års modell av den amerikanska muskelbilsikonen.

– Det ska bli roligt att få representera en av amerikansk racings riktigt stora bilmärken i ett svenskt mästerskap, säger Stillman. Jag vill gärna bli först med att placera mig på prispallen med den nya modellen.

Tony Bryntesson, teamchef för Bryntesson Motorsport, har stora förhoppningar på sin unga adept.

– Erik utvecklades på ett bra sätt förra året, han körde klokt och såg till att skaffa sig gott om erfarenhet inför i år, säger han. Sköter han sig lika bra i år kommer han att vara med där uppe, det är jag övertygad om.

Första tävlingen för året körs på Mantorp Park tillsammans med Vårracet den 7-8 maj. Ett redan stort startfält i Sveriges största SM-klass i banracing blir ännu större när deltagare från det finländska V8 Thunder-mästerskapet ansluter.

– Jag ser fram emot det, det blir upp till 35 bilar på startlinjen och det kommer att bli en upplevelse både för oss som kör och för publiken, säger Erik. Jag hoppas på att jag får en bra start på säsongen och att jag kan avsluta på topp när vi kör finalen den 24 september, jag har förstått att det kommer att bli en spektakulär final och jag ser verkligen fram emot det här året.

SM-kalender V8 Thunder Cars

7-8 maj ”Vårracet”, Mantorp Park
10-11 juni ”Power Meet”, Ljungbyhed
9-10 juli Västkustloppet, Falkenberg
20-21 augusti ”Brith Memorial”, Falkenberg
10-11 september ”The Great Baltic Race”, Häämeenlinna
24 september “Showdown”, TBA*

*Tillkännages inom kort