Falkenbergs MK laddar för V8 Thunder Cars 2016

D3X_8842

Det blir två besök i år på Sveriges snabbaste racerbana i Falkenberg för SM-klassen V8 Thunder Cars – den 9-10 juli avgörs Västkustloppet och den 20-21 augusti är det dags för Brith Eklöf Memorial som körs tillsammans med roadracing-SM. Falkenbergs MK är arrangör för båda tävlingarna och klubben laddar på alla cylindrar inför årets säsong.

– Vi ser verkligen fram emot att V8 Thunder Cars kommer på besök, det är en klass som bjuder en skön, trevlig atmosfär i depån och bra racing ute på banan, säger Ronny Andersson, ordförande i Falkenbergs MK. Att sitta nere vid första chikanen när starten går och alla V8:or ska igenom nålsögat – det är något alldeles speciellt.

Västkustloppet är en svensk racingklassiker som lockar en storpublik varje år. I år gästar V8 Thunder Cars, i Falkenbergs MK:s regi, tävlingen tillsammans med STCC.

– Vi vet att publiken gärna vill se V8 Thunder Cars och inom klubben var vi helt eniga om att vi skulle erbjuda klassen en möjlighet att vara med i Västkustloppet även i år, säger Ronny Andersson. Tillsammans med STCC kan vi nu bjuda på det bästa av vad svensk racing har att erbjuda.

Den 20-21 augusti är det dags för Brith Memorial, en tävling som körs tillsammans med roadracing-SM och då bjuds publiken både på bilar och motorcyklar.

– Kombinationen med bilar och motorcyklar har fungerat bra tidigare och det här är ett evenemang som vi kommer att jobba hårt för att sätta på kartan. Framförallt är vi glada över V8 Thunder Cars engagemang i att lyfta fram den fond som instiftades enligt funktionären och eldsjälen Brith Eklöfs sista önskan efter att hon gick bort i höstas. Att på det här viset kunna hjälpa fram unga funktionärer är viktigt för oss som klubb och vi kommer att ta oss an uppgiften med glädje tillsammans med V8 Thunder Cars.

Från V8 Thunder Cars är entusiasmen ömsesidig.

– Falkenbergs MK är en klubb med stort hjärta och vi kommer att återgälda det med att bjuda på Sveriges tuffaste racing på SM-nivå, säger Tony Bryntesson som tillsammans med Richard Berggren driver promotionbolaget PMR, ansvarigt för klassens kommersiella utveckling.

– Vi kommer att göra allt vi kan för att hjälpa till att göra båda dessa evenemang minnesvärda, det kan jag lova.

Ronny Andersson lovar också att bjuda publiken på lite extra se- och hörvärdheter i samband med V8 Thunder Cars besök i sommar men han är en aning hemlighetsfull om exakt vad han har i kikaren.

– Vi kommer att ge publiken en upplevelse, men det kommer vi att återkomma till när det börjar närma sig, skrattar Ronny Andersson. Vi kommer att lyfta fram V8 Thunder Cars lite extra och se till att det blir en bra känsla för både publik och deltagare.


SM-kalender V8 Thunder Cars

7-8 maj ”Spring Break”, Mantorp Park
11-12 juni ”Power Meet”, Ljungbyhed
9-10 juli Västkustloppet, Falkenberg
20-21 augusti ”Brith Memorial”, Falkenberg
10-11 september ”The Great Baltic Race”, Hämeenlinna, Finland
24-25 september “Showdown”, TBA*

* Finalen presenteras separat inom kort