Emil Persson pallade kvaltrycket i Falkenberg

Emil Persson, Bryntesson Motorsport, stod pall för pressen i kvalet inför morgondagens båda V8 Thunder Cars-race i Falkenberg. Han tog pole position och lyckades slå norrmannen Stein Frederic Akre på dennes favoritbana men det var inte med någon stor marginal. Sju hundradels sekund hade Emil tillgodo och kvalsegern satt långt inne. Akre var snabbast med några minuter kvar att åka av kvalet.

– Det blev en stökig inledning på kvalet med många bilar som låg och värmde däck när vi kom i full fart och det förstörde strategin för oss, säger Emil. Det fick bli plan B. Vi höll koll på vad Akre gjorde och när han gick ut och slog till med två bra tider var det bara att göra likadant.

Emil leder årets mästerskap efter en suverän inledning på säsongen med fyra raka segrar. Dagens kval har gett honom förutsättningar att ta två till i morgon.

– Kvalet var grymt viktigt och det känns just nu som att jag har lite övertag på Akres favoritbana. Det är skönt att kunna få starta från ruta ett, ha innern i första böj och förhoppningsvis göra två bra starter. Det kommer att behövas, han är en grym racer och det kommer att bli tufft.

Trea i kvalet blev Christoffer Bergström, Team Pampas, som gör ett inhopp i helgens tävlingar men hans andra bästa tid räckte inte till mer start från fjärde ruta i det andra heatet. På den tredje startrutan i det andra heatet står istället hemmaföraren Filips Sandström.

Mikael Karlsson, teamkamrat med Emil, satte femte snabbaste tid före William Nilsson, Memphis Racing-förare som lite i det tysta blir allt snabbare. Bakom honom är det rena getingboet – mellan William och tolfteplacerade Marcus Lundström skiljer knappt tre tiondels sekund och där placerade sig i tur och ordning Andreas Nilsson, Conny Brorsson, Mats Nilsson, Robert Paulsson, och Micke Nyman.

För kvalresultat, klicka här!