Emil Persson inför tuff utmaning i Västkustloppet

Fyra raka segrar på lika många försök, det är den regerande V8 Thunder Cars-mästaren Emil Perssons facit efter årets två inledande tävlingshelger. I helgen är det dags för svensk racings verkliga sommarklassiker, Västkustloppet i Falkenberg, men konkurrenterna har närmat sig för varje race som har gått. Senast i Anderstorp utmanades Emil av Stein Frederic Akre och teamkompisen i Bryntesson Motorsport, Mikael Karlsson.

– Både Micke och Akre var nära i Anderstorp och det kommer att vara likadant nu. Falkenberg är en tajt bana som det är svårt att köra om på och det gäller att kvala bra, säger Emil som också höjer ett varningens finger för Christoffer Bergström som gör ett inhopp i Västkustloppet.

På vägen mot fjolårstiteln var det just i Falkenberg som Emil stötte på patrull för första gången under sin debutsäsong. Oflyt i kvalet innebar start först från tredje ruta och i racen fick Emil nöja sig med en tredje- och andraplats – inte dåligt, men heller inte i nivå med inledningen på säsongen – och nu har han Stein Frederic Akre att besegra, norrmannen som tog hand om segrarna i fjolårets båda heat och den som ligger tvåa i tabellen bakom Emil.

– Det var inte min bästa tävling men jag hade rätt bra fart i racen ändå, säger Emil. Nu har jag ett år i bagaget och det ska bli intressant att komma tillbaka till Falkenberg igen. Det känns som om vi har hittat mer i både bilen och mig så jag ska nog kunna ge Akre en match. Han får nöja sig med en tredjeplats bakom mig och Micke.

Falkenbergs MK, som arrangerar Västkustloppet, firar 90 år och jubileet till ära har entrépriset satts till just 90 kr och publiken bjuds på TCR Scandinavia, V8 Thunder Cars, Ginetta GT5 Challenge, SSK klass 1, 2 och 3, VolvoCupen, SSK Classic, Renault Junior, Citroen DS3, Aquila Cup, Legends Pro och Master och Superbike/Strandbaden Open.