Femte raka för Emil Persson

Emil Persson, Bryntesson Motorsport, tog sin femte raka seger i V8 Thunder Cars när klassens första heat avgjordes i Falkenberg på Västkustloppet. Emil gick loss redan i starten och segern såg ut att vara given men norrmannen Stein Frederic Akre närmade sig snabbt bakifrån och tvingade Emil att ta i ordentligt.

– Kom iväg bra i starten och fick en bra lucka men sen såg jag Akre närma sig. Han var snabb. Jag fick ta i för att hålla undan, säger Emil.

Stein Frederic Akre, Team Trysil, startade bredvid Emil i första startled och hade behövt en bra start. Istället blev det tvärtom, han tappade och fick kämpa hårt för att slå sig in på tredjeplatsen bakom Christoffer Bergström.

– Jag fick en dålig start men när jag väl tog mig om Bergström hade jag riktigt bra fart fram till slutet då jag tappade tvåans växel. Jag hoppas att vi får ihop bilen till andra heatet.

Mikael Karlsson, Bryntesson Motorsport, hade en fajt med Christoffer Bergström och Filip Sandström om tredjeplatsen i racet. Sent omsider lyckades Mikael ta sig om och ta den sista pallplatsen.

– Jag fick en rätt skön resa bakom Bergström sedan märkte jag hur hans däck gick av och då kunde jag ta mig om.

Bergström höll kvar i fjärdeplatsen framför Sandström. Andreas Nilsson, Racebil.se, och William Nilsson, Memphis Racing, slutade sexa respektive sjua efter en lång och hård fajt. Conny Brorsson, Mats Nilsson och Marcus Lundström tog i tur och ordning hand om de sista poängplatserna.