Akre utmanare i Västkustloppet

Två andraplatser 2014, två till 2015, seger 2016 och överlägsen ledning i det andra heatet när bakaxeln gav upp och två segrar i fjol, det är norrmannen Stein Frederic Akres facit från hans senaste åtta V8 Thunder Cars-starter i Västkustloppet – det är en bana han trivs på och i helgen är det dags för svensk racings riktiga sommarklassiker att avgöras i Falkenberg.

– Det är en bana som är rolig, det går riktigt fort, säger Stein Frederic. Det är en riktig racerbana som jag tror passar mig, det är nog det som är förklaringen till att det har gått så bra.

Stein Frederic ligger tvåa i mästerskapstabellen bakom den suveräne Emil Persson, Bryntesson Motorsport. Emil  har fyra raka segrar på lika många starter i år men senast i Anderstorp utmanade Stein Frederic honom på allvar men fick ändå ge sig när däcken inte höll hela vägen.

– Vi försöker klura på varför däcken går så varma i mitten av racen, säger Stein Frederic. Kanske gick jag ut för hårt men jag tror inte det skilde mot hur jag brukar göra. Det har inte varit något problem förut.

Stein Frederic kommer till Västkustloppet direkt från RX2-klassen i Höljes där han gjorde ett inhopp. Det blev en sextondeplats, något han inte är helt nöjd med trots att han slog den slutgiltige segraren Ben-Philip Gundersen i sitt kvalheat.

– Det var mitt eget fel, säger han. Jag körde på en banmarkering och fick ett tidstillägg. Det var synd, för det gick riktigt fort. Men det är bara att ta det med ett smil. Nu åker vi till Falkenberg.

Falkenbergs MK, som arrangerar Västkustloppet, firar 90 år och jubileet till ära har entrépriset satts till just 90 kr och publiken bjuds på TCR Scandinavia, V8 Thunder Cars, Ginetta GT5 Challenge, SSK klass 1, 2 och 3, VolvoCupen, SSK Classic, Renault Junior, Citroen DS3, Aquila Cup, Legends Pro och Master och Superbike/Strandbaden Open.