Edvin Hellsten med fullt fokus till Kanonloppet

Pressrelease: Nova Racing

Sommaruppehållet är över och Edvin Hellsten är redo att ratta sin Camaro på Gelleråsen i Karlskoga när Kanonloppet skall avgöras 18-19 augusti.

Team Nova Racing har fått en rejäl boost av D-vitamin och värme under semestern. Suget är nu stort efter att få höra V8-muller och få känna adrenalinkickarna slå in. För Edvin har det inte bara varit sol och bad, han har varit runt i Europa och tävlat med Chalmers Formula Student. Senast tog teamet en pallplats på RedBull Ring med sin egenutvecklade elbil.

– Det var en go känsla att få kliva upp på pallen, nu fokuserar jag fullt ut på att göra likadant på hemmaplan i V8 Thunder Cars, säger Edvin Hellsten.

Förare från den finländska V8-serien kommer på besök till Sverige och skall utmana om NEZ-poäng. Startfältet i V8 Thunder Cars blir därmed årets hittills största när 21 bilar skall göra upp om segern i Kanonloppet på Gelleråsen.

– Att ha tuffaste möjliga motstånd är något man alltid eftersträvar och med 21 bilar på griden kommer det bli extremt tight. Kvalet är som alltid en nyckelpunkt under racehelgerna och mitt mål är att prestera bättre i dem under andra halvan av säsongen så att vi är närmare toppen från början, avslutar Edvin.

Kanonloppet på Gelleråsen är årets fjärde deltävling och ännu är mästerskapet öppet. Edvin ligger på en fjärdeplats i tabellen och har fortfarande siktet inställt på pallen. Utöver V8 Thunder Cars tävlar STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Swedish GT, Ginetta, Modsport, Roadsport och Clubman på Gelleråsen nu till helgen, 18-19 augusti. Säkra dina biljetter på stcc.se och följ Nova Racings framfart genom sociala medier under helgen!

Tidsschema V8 Thunder Cars Kanonloppet 2018

Lördag 18/8 

Kval 10:40
Race 1 16:25

Söndag 19/8
Race 2 11:15