Nu ska Robert Paulsson plocka poäng

 
Robert Paulsson, Bryntesson Motorsport, gör sin debutsäsong i V8 Thunder Cars och han är en av de de minst meriterade förarna inför årets säsong. Sakta men säkert har Robert jobbat upp farten, men poängen har inte riktigt ramlat in i den takt som han har önskat – när andra halvlek av V8 Thunder Cars börjar med Kanonloppet kommande helg, då ska det bli ändring.
 
– Senast i Falkenberg var vi med på den övre halvan men det blev stök, carambolage och det var sura miner efteråt. Men vi har suddat ut det negativa, byggt vidare på det positiva och det är det jag tar med mig därifrån.
 
Första halvlek av V8 Thunder Cars har bjudit på banor som Robert har haft tidigare erfarenhet från genom historisk racing där han har kört en Ford Capri RS3100. Men Roberts V8 Thunder Cars-bil, en Ford Mustang, är en helt annan best och när de avslutande tävlingarna av säsongen körs på banor där han inte har lika mycket erfarenhet från, så kan det faktiskt vara en fördel.
 
– Nu kommer vi till banor där jag inte har några färska referenser från historisk racing och det kan vara bra att inte gå in med förutfattade meningar, säger Robert. Jag har lärt mig bilen, hur jag ska ratta runt den och nu startar vi från blankt papper.
 
Med en sammanlagd tolfteplats i tabellen och tretton poäng är målsättningen för resten av säsongen klar.
 
– Det är bara resultat som gäller, jag ska vara topp-tio innan säsongen är över. Och där är vi snart, lovar Robert.

Det blir ett stort startfält när V8 Thunder Cars kommer tillbaka till Gelleråsen och Kanonloppet den 18-19 augusti – 21 deltagare är anmälda, varav åtta kommer från det finländska V8 Thunder-mästerskapet. Det första heatet körs på lördag kl. 16.25, det andra heatet avgörs på söndag kl. 11.15.