Charlie Ahlberg gör V8 Thunder Cars-debut

V8 Thunder Cars-finalen på Ring Knutstorp lockar många startande. Charlie Ahlberg, 27 år från Lagan, gör debut i V8 Thunder Cars i helgen. Charlie har i motorsportkretsar kanske gjort sig mest känd som mekaniker där han har erfarenhet från STCC, DTM och VM i rallycross – men han har också skruvat på V8 Thunder Cars-bilar.

– Jag var med som mekaniker när den här generationen bilar kom 2010 då jag skruvade åt Magnus Krokström och senare även Alexander Graff, säger Charlie.

Som racerförare har Charlie har erfarenhet från Renault Junior Cup och Volvocupen där han körde mellan 2009 och 2013. Nu blir det premiär på en bana han aldrig har kört, med en bil han aldrig har tävlat i.

– Jag har aldrig kört på Ring Knutstorp, ingen av de klasser jag körde tävlade där, säger Charlie. Och jag har aldrig kört på slicks heller. Men det är en cool bana, jag har varit där många gånger vid sidan av banan och tittat på. Det kommer att bli spännande.

Helgens tävlingar den 8-9 oktober, på Ring Knutstorp utgör finalhelg för V8 Thunder Cars. Förutom huvudklassen STCC bjuds publiken även på Formula Nordic och Radical. För mer information om tävlingarna och STCC+, se www.stcc.se.