Tommie Eliasson tillbaka i V8TC

Tommie Eliasson körde Camaro Cup och V8 Thunder Cars mellan 2008 och 2013 – nu är han tillbaka i klassen igen för ett gästspel på Ring Knutstorp i helgen. Tommie kommer att köra en av V8TC Experience-bilarna och han ser fram emot att få sätta sig bakom ratten på en tävlingsbil igen. Senast, 2017 körde han i Lotus Cup Europe.

– Jag har inte kört på fyra år, jag lade av med tävlandet och har tänkt på det här hela tiden sedan dess, säger Tommie. Poletten föll väl ned när jag såg Marcus Larsson göra ett inhopp på Anderstorp. Då tänkte jag att jag får kolla upp det där och det fanns möjlighet att köra på Ring Knutstorp.

För den 33-årige Tommie är Ring Knutstorp att betrakta som hemmabana, även om han han mest har otursminnen därifrån.

– Jag har inte riktigt varit överens med banan, det har varit en del startsmällar och sånt där, skrattar Tommie. Men jag har varit där många gånger och det är en trevlig atmosfär.

Tommie kommer inte till start helt ouppvärmd.

– Jag testade på Ljungbyhed och jag kände mig hemma ganska snabbt i bilen även om det kändes lite som ”bambi på is” i början. Det gäller bara att få upp farten lite.

Om Tommie får upp farten får konkurrenterna se upp. 2012 slutade Tommie på en trettondeplats i mästerskapet, men då ska man komma ihåg att det kan ha varit det mest meriterade startfältet i klassen i modern tid. Helgens tävlingar den 8-9 oktober, på Ring Knutstorp utgör finalhelg för V8 Thunder Cars. Förutom huvudklassen STCC bjuds publiken även på Formula Nordic och Radical. För mer information om tävlingarna och STCC+, se www.stcc.se.