Borgar Hansli tillbaka – kör Solvalla

D3S_3885

Borgar Hansli inledde årets V8 Thunder Cars-säsong sensationellt bra genom att kvala in som tia i Skövde. Men sedan kraschade han svårt i det första heatet och sedan dess har han inte synts till i resultatlistorna – men nu är den 39-årige norskättlingen från Ekerö redo för comeback på Solvalla kommande helg.

– Det ska bli jättekul att få träffa gänget i depån igen och det ska bli spännande att köra på Solvalla, säger Hansli. Jag har aldrig kört banan tidigare och jag får ha tålamod med mig själv och köra klokt. Men känns allt bra, då kan det gå riktigt fort.

Efter kraschen i Skövde stod Borgar över nästa tävling i Anderstorp. Revbenen gjorde alldeles för ont. Teamet kom till Mantorp Park men där körde Borgar bara träningen och kvalet – sedan var det färdigkört.

– Jag klarade inte att få ut allt ur bilen och mig, det var något som inte stämde. Jag vet inte riktigt vad det var men när det inte känns bra till hundra procent ska man avstå från att köra, det är så jag ser på det. Det går väldigt fort och av respekt gentemot mina medtävlande och min familj fattade jag beslutet att inte köra.

För en racerförare är beslutet att inte köra ett av de tyngre som går att fatta.

– Det var inte lätt och det var en svår dag med mycket känslor. Det var ett tungt besked att ge killarna i teamet men de tog det bra och har stöttat mig fullt ut.

Borgar stod sedan över även Falkenberg, ett medvetet val för att komma tillbaka till racingen igen.

– Jag ville ägna sommaren åt familjen och att komma i form både fysiskt och bakom ratten. Målet har varit att komma tillbaka till Solvalla med känslan av att det här är verkligen något jag vill göra.

Och känslan inför Solvalla är den rätta.

– Det känns riktigt bra och det ska bli kul att få köra på hemmaplan. Det kommer många som jag känner till Solvalla och jag ser verkligen fram emot den här helgen.

Tidsschema V8 Thunder Cars Solvalla

Fredag 11 september
​14:35-14:55 V8 Thunder Car Test
​18:55-19:15 V8 Thunder Car Kval

Lördag 12 september
​10:25-10:40 V8 Thunder Car Heat 1
​​16:35-16:55 V8 Thunder Car Heat 2

​V8 Thunder Cars Heat 2 visas även direkt på SVT Play.
​​
​För övriga tider, se tidsschema på www.stcc.se/race/solvalla