Alexander Graff redo att vända på steken

300_AE8X5426För Alexander Graff blir helgens tävling i V8 Thunder Cars på Solvalla en utmaning. Efter att ha inlett säsongen bäst av alla, och närmast sett oslagbar ut, har han efter två problemfyllda helger på Mantorp Park och i Falkenberg tappat ledningen i mästerskapet till Stein Frederic Akre och Mattias Lindberg. Nu är det Solvalla som gäller och Alexander är redo att vända på steken för att vara med i fajten om mästerskapstiteln.

– Vi måste avsluta säsongen lika starkt som vi började den om jag ska ta SM-guldet, säger Alexander. Jag har aldrig missat prispallen på Solvalla när jag har kört V8 Thunder Cars. Jag trivs jättebra på Solvalla, det känns som en hemmabana och det brukar komma många för att se mig köra där. Jag gillar atmosfären och man kommer nära publiken.

Efter tre segrar i de fyra inledande heaten på säsongen blev Mantorp Park, där Alexander blev tvåa och fyra samtidigt som Mattias Lindberg vann dubbelt, något av en besvikelse. Men den verkliga katastrofen inträffade i Falkenberg med punktering i första heatet och en jättekrasch i det andra.

– Det gick bra i det andra heatet fram till att vi skulle varva en konkurrent, men nu är bilen hel, den tog ingen skada förutom att en hel del delar behövde bytas. Vi har testat två svängar, bilen är hel, ren och fräsch och vi är redo för Solvalla.

Inför Solvalla ligger Alexander 14 poäng bakom ledande Stein Frederic Akre. Mattias Lindberg har ett försprång på 13 pinnar och Alexander har två mycket svåra konkurrenter att ta sig an i helgen.

– De är på två olika nivåer, Akre och Lindberg, säger Alexander. Akre är lurig, han kan misslyckas i kvalet men är sedan lik förbannat med i racet. De har bra koll i teamet och skruvar inte bort sig. Lindberg lever på sina framgångar. Med fyra raka segrar gäller det att rubba på hans självförtroende om man ska slå honom.

Men Alexander är inte avskräckt även om han vet att motståndet blir tuffast möjliga.

– Jag vill inte höja någon av dem som favorit, båda är lika vassa kandidater till SM-guldet – men de ska slå mig först och det blir ju ett problem för dem.
SM-tabell V8 Thunder Cars

1. Stein Frederic Akre 140
2. Mattias Lindberg 139
3. Alexander Graff 127
4. Andreas Ahlberg 78
5. Patric Sundel 60
6. Marcus Palnér 60
7. Freddie Magnusson 53
8. Hampus Lindkvist 46
9. Joakim Ahlberg 36
10. Erik Stillman 24

Tidsschema V8 Thunder Cars Solvalla

Fredag 11 september
14:35-14:55 V8 Thunder Car Test
18:55-19:15 V8 Thunder Car Kval

Lördag 12 september
10:25-10:40 V8 Thunder Car Heat 1
16:35-16:55 V8 Thunder Car Heat 2

V8 Thunder Cars Heat 2 visas även direkt på SVT Play.

För övriga tider, se tidsschema på www.stcc.se/race/solvalla