Vinden har vänt för Joakim Ahlberg

D3S_4978

Joakim Ahlberg fick en tuff inledning på V8 Thunder Cars-säsongen, Skövde-premiären slutade med att bilen blev skrot efter en hård påkörning av Borgar Hansli. Sedan dess har säsongen varit en tuff uppförsbacke tills den planade ut i Falkenberg. Där fick Joakim Ahlberg äntligen fart på hjulen och körde in på en fjärdeplats i det andra heatet.

– Det har blåst motvind sedan premiären, det har inte klaffat för oss, säger Joakim. I Falkenberg hade vi äntligen den fart vi ska ha och det var en skön känsla att köra bilen. Det är en utmanande bil att köra. När man får allt att stämma då är den lättkörd, men när man inte hittar det sista då är det svårt.

Nästa helg väntar årets näst sista deltävling på Solvalla i Stockholm. Joakim har halkat ned en bit i tabellen men viktigare än placeringen i tabellen är att nå bra placeringar i heaten.

– Nu är det pallplaceringar som gäller och att visa att man är snabb. Det har gått bra på Solvalla tidigare år och jag tycker om den banan. För att vara en icke permanent bana så är det verkligen en bra bana med rytm.

I Falkenberg fick Joakim så när ta steget upp på prispallen. Det som skilde honom åt från pallen var lillebror Andreas. 2013 stod både Andreas och Joakim på pallen på Solvalla när de blev tvåa och trea, kanske är det dags för en upprepning av bravaden.

– Vi jobbar ju tätt ihop och gläds med varandra när det går bra, säger Joakim. Och det bästa är om vi båda är med där uppe på pallen.