Andreas Nilsson tog segern i Heat 1 – utökar ledningen

Mästerskapsledande Andreas Nilsson tog hem segern när V8 Thunder Cars första heat av tre avgjordes på Scandinavian Raceway i Anderstorp under lördagen. Tvåa blev norrmannen Stein Frederic Akre, följd av Tommie Eliasson. Med segern, den tredje för säsongen, utökar nu Andreas Nilsson avståndet i mästerskapstabellen till bakomvarande Akre.

– Jag gjorde en lite dålig start, kom ut som tvåa men körde upp mig till förstaplatsen på varv tre. Sedan kändes det ganska tryggt till mållinjen. Nu utökar vi mästerskapsledningen och det är vi glada för, säger Andreas Nilsson.

Stein Frederic Akre hade en dramatisk resa till mållinjen. Trots en snurrning lyckades han ta sig i mål som tvåa.

Stein Frederic Akre kämpade sig upp till en andraplats.

– Jag körde av men annars gick det ganska bra. Jag känner mig rätt nöjd med att bli tvåa. Nu ska vi fixa lite grejer på bilen till i morgon så ordnar det sig nog.

För Tommie Eliasson var det en välkommen tredjeplats. Efter en tuff start på säsongen där bland annat motorproblem har kostat många poäng fick Tommie äntligen kliva upp på prispallen. Det var en prestation som inte var mindre imponerande med tanke på att Tommie fick stå över fredagens test.

Äntligen blev det pallen för Tommie Eliasson.

– Det är en lättnad att äntligen få komma upp på pallen. Säger Tommie. Jag var väldigt aggressiv i början och hade häng på Akre men däcken överhettade och jag fick backa av lite. I morgon ska vi ta minst ett steg uppåt på pallen.

Bakom de tre i toppen utkämpades en stenhård fajt om fjärdeplatsen mellan juniorerna Kristoffer Norling och Nicke Svensson. I loppets allra sista kurva snurrade Svensson, tog med sig Norling ut i gräset, för att sedan själv braka rakt in i betongmuren på start- och målrakan. Norling lyckades backa i mål som fyra. Femma och sexa blev två andra juniorer, Filip Engdahl och Linus Holgersson. Nicke Svensson slutade sjua med en kraftigt stukad bil.

Nicke Svensson (43) på väg att tappa greppet med Kristoffer Norling på insidan.

Åttondeplatsen togs om hand av Akres kollega i Team Trysil, Mathias Hansen. Bakom honom följde segraren i Super Star, klassen för förare över 40 år, Håkan Sjöman. Den sista poängen togs om hand av debuterande Dennis Jurlestam.

Ronny Olsson slutade elva, följd av debutanten Julia Eliasson och Johan Sommevie. Tidigare mästerskapstrean Conny Brorsson ledde inledningsvis men hade problem med en överhettande motor och han slutade ett varv efter.

I morgon söndag körs Heat 2 och Heat 3.