Andreas Nilsson jagar första pallplatsen

Andreas Nilsson, Racebil.se, har tagit ett stort kliv framåt i utvecklingen som förare. I årets V8 Thunder Cars-mästerskap har han öppnat starkt och ligger fyra i tabellen efter att ha radat upp tre raka fjärdeplatser. I helgen väntar Västkustloppet i Falkenberg och suget efter att ta den första pallplatsen är stort.

– Jag tänker att den ska komma i Falkenberg men det är inte riktigt min bana, säger Andreas. Jag vet inte varför men det är svårt att få upp farten där. Jag ska göra vad jag kan, framförallt se till att ta poäng och försvara fjärdeplatsen i tabellen.

Utöver tävlingarna i V8 Thunder Cars har Andreas kört två tävlingar i det danska mästerskapet och det har gett resultat.

– Jag har fått ganska mycket erfarenhet men det har också gett mig en skrotad bil, säger Andreas och syftar på en ordentlig krasch i Århus. Det är inte så bra att byta bil mitt under säsongen.

Västkustloppet är en av svensk racings verkliga klassiker och brukar locka en semestrande storpublik.

– Det är ett jättefint evenemang, en kul tävling där det brukar komma mycket folk och det brukar vara bra stämning, avslutar Andreas.

Falkenbergs MK, som arrangerar Västkustloppet, firar 90 år och jubileet till ära har entrépriset satts till just 90 kr och publiken bjuds på TCR Scandinavia, V8 Thunder Cars, Ginetta GT5 Challenge, SSK klass 1, 2 och 3, VolvoCupen, SSK Classic, Renault Junior, Citroen DS3, Aquila Cup, Legends Pro och Master och Superbike/Strandbaden Open.