Filip Sandström tillbaka i Västkustloppet och V8 Thunder Cars

Newsrace på Ring Knutstorp

Filip Sandström, 17 år och från Falkenbergs MK, kommer tillbaka till Västkustloppet den 13-14 juli tillsammans med V8 Thunder Cars. Sedan två säsonger tillbaka kör Filip i det danska DTC-mästerskapet men precis som i fjol gör han ett gästspel i V8 Thunder Cars när det är dags för race på hemmabanan i Falkenberg. 

– Det ska bli jättekul att få köra på hemmaplan, säger Filip. Jag kommer att ha många sponsorer på plats och det känns bra att få kunna visa upp sig för dem och jag hoppas göra starkt ifrån mig.

Det var i fjol som Filip tog steget till högsta klassen i Danmark, Danish Thundersport Championship, efter att som 15-åring ha blivit tvåa och bäste rookie i danska Citroen DS3 Cup. I fjol slutade Filip på fjortonde plats sammanlagt i DTC och blev etta i U21-klassen och näst bäste rookie. I år har Filip tagit ett stort steg framåt och ligger sexa i tabellen med en andraplats som bäst på Jyllandsringen senast. Formen är på uppåtgående inför Västkustloppet.

– Med ett år i ryggen känns det rätt bra efter att ha kört framhjulsdrivet och motorsvagare bilar tidigare, säger Filip. Jag känner mig mer bekväm i bilen och hittar de där sista tiondelarna ute på banan.

I fjol slutade Filip på en tiondeplats i det första heatet på Västkustloppet, i det andra tvingades han bryta.

– Gasvajern gick av men jag hade en bra fajt med bland annat Edward Sandström. Jag låg med i klungan som slogs om tredjeplatsen.

Allt talar för att Filip Sandström kommer att vara med i matchen när Västkustloppet avgörs i Falkenberg den 13-14 juli. Klubben, Falkenbergs MK firar 90 år och jubileet till ära har entrépriset satts till just 90 kr och publiken bjuds på TCR Scandinavia, V8 Thunder Cars, Ginetta GT5 Challenge, SSK klass 1, 2 och 3, VolvoCupen, SSK Classic, Renault Junior, Citroen DS3, Aquila Cup, Legends Pro och Master och Superbike/Strandbaden Open.

Foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.se