Anders Conradzon laddar för 2019 i ny kostym

Anders Conradzon fortsätter i V8 Thunder Cars. I fjol debuterade den 55-årige före detta Umeå-bon i V8 Thunder Cars efter fyra säsonger i Porsche Carrera Cup och slutade åtta i mästerskapet med en femteplats på Anderstorp som bästa resultat.

– Det var mycket av ett läroår för min det i fjol, säger Anders. I år hoppas jag kunna flytta fram positionerna lite och vara med lite högre upp i resultatlistorna.

Förutsättningar för Anders har förbättrats genom ett samarbete med ett av seriens främsta och mest framgångsrika team, Memphis Racing. I år kommer Anders att ingå i teamet som nu utökas till att omfatta fyra bilar.

– Det blir spännande och en annorlunda säsong jämfört med i fjol, säger Anders. Memphis Racing har hållit på med det här länge och har erfarenheten som jag saknar. Vi kommer att ha ett tajt samarbete och vi kommer att bli ett stort gäng i depån.

– Mina samarbetspartners var  positiva redan inför förra säsongen och deras intresse och engagemang ökade ytterligare under säsongen. Det visar att V8 Thunder Cars är ett starkt koncept som jag ser fram emot att fortsättningsvis vara en del av.

Anders får också med sig sin gamle vapendragare, Hannu Nieminen, i teamet. Hannu har varit med och skruvat och ansvarat för tekniken i Anders team alltsedan starten av racingkarriären.

– Hannu har varit med hela vägen och det är jättekul att han fortsätter. Vi trivs jättebra med varandra och han bidrar med stabiliteten när vi nu gör förändringar inför i år.

Tillsammans med Jocke Johansson, som också är teamchef i Memphis Racing, kommer också Micke Nyman och William Nilsson att köra vid sidan av Anders Conradzon. Kontakten mellan Memphis Racing och Anders knöts under fjolåret.

– Vi har haft en dialog länge med Anders och vi är riktigt nöjda med att alla pusselbitarna fallit på plats med en av depåns absolut skönaste lirare. Vi kommer att ge allt för att han skall få rätt förutsättningar hos oss, säger Jocke som är överväldigad av hur stort intresset är för klassen just och hur alla arbetar tillsammans för att hjälpa såväl nya som gamla förare att komma tillrätta i depån.

– När jag först fick höra om den öppna och hjälpsamma stämningen i klassen så ska jag vara ärlig och säga att jag inte riktigt trodde på det. Det var lite av ”hört det förut” men lika ärlig måste jag vara när jag säger att det stämmer med råge, bittra konkurrenter på banan hjälper varandra i depån på ett sätt som måste vara unikt, inte bara i racingen utan även i idrotten i allmänhet – att vi kan visa det genom samarbetet med Anders Conradzon känns väldigt bra.

Om bara en dryg månad, den 3-4 maj, är det säsongsstart på Ring Knutstorp för Anders Conradzon, Memphis Racing och V8 Thunder Cars. Då kommer även det danska DTC-mästerskapet ansluta till startfältet och det kommer att bli trångt på banan – missa inte heller de övriga klasserna, Porsche Carrera Cup Scandinavia, TCR Scandinavia, Formel Nordic, GT Scandinavia och Ginetta.