Mikael Karlsson klar för Bryntesson Motorsport och V8 Thunder Cars 2019

Mikael Karlsson, 46 år, från Karlskoga, är redo för start i V8 Thunder Cars och det är en välmeriterad förare som kommer till start i en av Bryntesson Motorsports Ford Mustanger. År 2000 blev Mikael både svensk och nordisk mästare i Formel 3 och comebacken i fjol, efter sjutton års frånvaro från racerbanan, räckte nästan till för en inofficiell VM-titel i Legends. Mikael ledde världsfinalen i Las Vegas fram till det sista varvet då han blev avpetad.

– Det ska bli väldigt spännande att få köra en större bil, säger Mikael. V8 Thunder Cars är en enhetsklass där alla kör på lika villkor och det tycker jag är roligt och bra. Målet är att jag ska försöka vara med och slåss om pallplatserna.

Att det blev V8 Thunder Cars för Mikaels del har sin naturliga förklaring. I jobbet på AB Allsson Fryslager har Mikael den regerande mästaren i V8 Thunder Cars, Emil Persson, som anställd. Istället för att träffas på kontoret ska de nu tävla mot varandra i en av Sveriges tuffaste racingklasser.

– Det ska bli kul att köra mot Emil, vi klickar verkligen och trivs med varandra, säger Mikael. Emil är en av Sveriges bästa förare och vi ska försöka pusha varandra till bättre resultat.

Emil ser fram emot att få sin chef som teamkamrat i Bryntesson Motorsport och trots att han är regerande mästare i klassen tror han att han själv kommer att ha en del hjälp av Mikael i teamet.

– Vi kommer att hjälpa varandra, jag har ju ett år med V8 Thunder Cars i bagaget och kan ge lite råd. Men Micke har hållit på länge och han åkte fort direkt i Legends trots att han hållit upp i sjutton år. Han kommer att bli snabb när han väl lär känna bilen, däcken och allt annat som är specifikt för klassen – han kommer att bli en tuff motståndare.

Teamchefen Tony Bryntesson ser fram emot racingsäsongen och utmaningen att ha tre mycket duktiga förare i teamet. Förutom Mikael och Emil är Robert Paulsson sedan tidigare också klar för teamet. Det kommer att bli mycket att stå i.

– Det blir tre Ford Mustang-bilar i år vilket både är otroligt roligt och utmanade, säger Tony. Emil och Robert känner hela teamet från i fjol och det ska bli väldigt spännande att se hur Mikael kommer att ta sig an den här uppgiften. Att döma av det officiella V8 Thunder Cars-testet på Gelleråsen som Mikael körde i höstas, anpassade han sig fort till bilen och presterade respektingivande tider. Min bedömning är att han kommer kan bli en överraskning för många.

V8 Thunder Cars-säsongen börjar den 3-4 maj på Ring Knutstorp då Kvällsposten Newsrace avgörs. Då får det svenska startfältet sällskap av det danska DTC-mästerskapet ute på banan – det blir en häftig upplevelse då 25 V8:or mullrar igång när starten går. Dessutom bjuds publiken på Porsche Carrera Cup Scandinavia, TCR Scandinavia, GT Scandinavia, Ginetta och Formel Nordic.