Rookien ska försvara mästerskapsledningen i V8TC

Emil Persson gjorde sin V8 Thunder Cars-debut i premiären på Ring Knutstorp i början av maj – och vilken debut det blev! Den 28-årige Karlskoga-bon kunde åka hem i mästerskapsledning efter en andraplats och en seger för sitt team, Bryntesson Motorsport. Förhandsfavoriten, mästaren från 2016, Alexander Graff, fick nöja sig med andraplatsen. I helgen väntar fortsättningen på den spännande duellen mellan de båda och Emil tror att det blir en hård fajt mellan honom och Graff.

– Det kommer att bli tufft, Graff är duktig, säger Emil. Han sitter ju och åker NASCAR Euro Series mellan tävlingarna och det gör det inte lättare för mig. Men jag ska försöka trumma på och vara så nära honom som möjligt, eller till och med före. Det gick på Ring Knutstorp så varför ska det inte gå här med? Han ska få en hård fajt!

Det är tre år sedan V8 Thunder Cars besökte Anderstorp Raceway och många i startfältet saknar erfarenhet från banan under senare tid. Men inte Emil.

– Jag körde GT där i en Porsche tillsammans med Chralle Lindholm i fjol så jag har ganska färska erfarenheter att ta med mig.

Banan är med sina långa svepande kurvor unik i Sverige vilket ställer krav på förarna och teamen.

– Den är rolig att köra men det gäller att få till de långa svängarna så att man kan ha mycket fart genom dem. Kan vi få till det kommer det att gå undan.

Men Emil stirrar sig inte blind på Alexander Graff. Det finns fler konkurrenter att se upp med. Marcus Palnér, trean i mästerskapet är en av dem.

– Räknar man bort honom är man lite för kaxig, säger Emil. Han är duktig, har lång erfarenhet och rutin, det visade han på Ring Knutstorp. 

Årets andra deltävling i V8 Thunder Cars körs på Anderstorp kommande helg, den 17-17 juni, tillsammans med STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Swedish GT, Ginetta GT5 Challenge, Formel STCC Nordic och Radical.