Yokohama och V8 Thunder Cars för femte året i rad

p1080530-redigera-redigera

Däckröken har knappt hunnit skingras efter V8 Thunder Cars-finalen 2016, LEMMY 500, och redan nu står det klart att det blir Yokohama som kommer att förse det hästkraftstinna startfältet av amerikanska muskelbilar med däck att spinna loss på även under nästa år.

– Vi är väldigt glada över att V8 Thunder Cars för femte året i rad väljer Yokohama som leverantör, säger Göran Bengtsson, General Manager för Yokohama Scandinavia AB. Det är en fjäder i hatten för oss att få samarbeta med Sveriges kanske hetaste racingklass, V8 Thunder Cars.

Med uppåt tjugo bilar på startlinjen blir det många och hårda fajter på banan vilket ställer höga krav på de däck som används. Till årets säsong hade Yokohama tagit fram ett nytt däck som mottogs positivt av deltagarna.

– Vi gick från 240 millimeter till 260 millimeter breda däck och däckens livslängd och prestanda har ökat vilket har gjort det lättare för teamen att klara säsongen på de sexton däck som de tilldelas över en säsong, säger Tony Bryntesson, som tillsammans med Richard Berggren är promotor för serien genom PMR.

Med sex tävlingshelger, två heat, ett kval och test, innebär det att de sexton däck som teamen har att förfoga över måste klara balansen mellan prestanda och livslängd på ett bra sätt.

– Teamen har lärt sig hur däcken fungerar och de vet hur man ska få ut maximal prestanda ur våra Yokohama-däck, fortsätter Göran Bengtsson. Att vi möter de krav som ställs från deltagarna visade bland annat resultatet från Baltic Cup där deltagare från det svenska mästerskapet tävlade mot deltagare från det finländska mästerskapet – de tre första deltagarna körde på däck från Yokohama.

– För V8 Thunder Cars och våra deltagare betyder det enormt mycket att ha Yokohama med oss på tävlingarna, de har lång erfarenhet och vet vad som krävs för att möta de hårda krav som ställs under tävlingsförhållanden, säger Tony Bryntesson. Det ger deltagarna en trygghet att kunna fortsätta bygga på de kunskaper och erfarenheter de har sedan tidigare av Yokohama och det skapar de bästa förutsättningarna för bra racing.

För Göran Bengtsson och Yokohama börjar nu förberedelserna inför racingsäsongen 2017.

– Vi kommer nu att lägga beställningar på däck till våra ingenjörer i Japan så att vi har däcken på plats i god tid före säsongsstarten. Vi ser verkligen fram emot ett nytt spännande år med V8 Thunder Cars 2017.