V8 Thunder Cars-test – större startfält att vänta 2017

Under onsdagen avverkades det sedvanliga hösttestet för de som vill prova på V8 Thunder Cars och som vanligt var det på Mantorp Park som det skulle gasas. Bland de förare som var på plats syntes bland annat Emelie Liljeström som förra året körde STCC. I år har det blivit långlopp utomlands med fina resultat.

– Det har varit roligt att få köra endurance utomlands i år, det har gett mig en helt annan erfarenhet, säger Emelie. För att utvecklas som förare krävs tid i bilen och endurance har varit det bästa alternativet.

Men nu riktar Emelie blickarna tillbaka mot Sverige.

– Det är kul att köra i Sverige och det är där man har sina sponsorer, säger hon. V8 Thunder Cars gör det bra med nytänkande, de ser vad som behövs och attraherar en annan publik. Det är det som krävs och det man gör även utomlands där det är fullsatta läktare.

Emelie gillade V8 Thunder Cars-bilen:

– Det var värsta tänkbara förutsättningar med tanke på vädret men det är en extremt rolig bil. Jag tror att jag kan bli snabb i den bara jag får lite körträning. Det är en bil som kan passa mig bra.

På plats var även Ronny Nygård från Bålsta. Ronny, som tidigare har kört Camaro Cup, trivdes bakom ratten på Bryntesson Motorsports Ford Mustang trots det regnblöta underlaget.

– Det var vansinnigt roligt, lite blött och lite halt men jävligt roligt, säger Ronny som har siktet inställt på att tävla under nästa år efter ett uppehåll på sju år.

– Det är därför jag är här idag, jag har kört Camaro Cup tidigare men inte med den nya rörramsbilen. Någonting ska det bli nästa år, om det sedan blir det här eller något annat det får vi se.

Andreas Andersson, 25 år gammal, från Hyllinge MS blev i år mästare i Ginetta GT5 Challenge och nu siktar han på att gå vidare i racingkarriären.

– Jag tittar på att köra V8 Thunder Cars eller att köra Ginetta i England. Just nu ligger V8 Thunder Cars närmast tillhands, säger Andreas. Jag blev överraskad över hur distinkt bilen var, den var som en riktig tävlingsbil.

Intresset är stort för V8 Thunder Cars efter den gångna säsongen och till nästa år hoppas promotorbolaget PMR många deltagare.

– Det är redan tre nya förare klara där en av dem redan har fått sin bil levererad inför 2017 och vi ser potentialen i flera av de som var med här idag. Vi vet också att det ligger förslag hos ytterligare förare och team. Vår målsättning på minst tjugo bilar ligger fast och den senaste veckans utveckling gör oss än mer övertygade om att målet ska uppnås, säger Richard Berggren för PMR.