V8 Thunder Cars och Swedish Kart League fortsätter samarbete

Performance Automotive Scandinavia fortsätter samarbetet med Swedish Kart League för att gynna återväxten inom svensk racing. Samarbetet startades av Tony Bryntesson och Bryntesson Motorsport och Performance Automotive Scandinavia tar nu över stafettpinnen genom nya ägaren Anders Conradzon och kollegan Richard Berggren.

– Vi är både stolta och glada över att kunna fortsätta samarbetet med Swedish Kart League för att kunna ge nya unga talanger möjlighet att prova på en V8 Thunder Cars-bil, säger Anders Conradzon. För oss är det här ett sätt att sporra unga kartingtalanger att så småningom ta klivet upp i banracing och vi ser gärna att de gör det i V8 Thunder Cars.

Haris Imamovic, som efter flera starka körningar segrade i KZ2 i SKL-serien 2019, var lyrisk efter den testkörning han genomförde i höstas. Precis som många andra som får testa en V8 Thunder Cars-bil var han lyrisk.

– Shit, vad det greppar alltså! Jädrar vad kul det är, utbrast den exalterade Haris när han klev ur bilen efter premiärturen.

– Det är en reaktion vi ser ofta från de som testar en V8 Thunder Cars-bil första gången och det gör det värt samarbetet. Det är en potent racerbil som har en enorm prestanda och att få kunna visa upp det för nya, hungriga talanger är viktigt för oss, säger Conradzon.

Swedish Kart League, SKL, är en serie för internationella kartingklasser och årets kalender består av fem deltävlingar. KZ2-klassen är den högsta klassen i SKL där deltagarna är från 15 år och uppåt. Kartarna är bestyckade med motorer på 45 hästkrafter och har en toppfart på cirka 150 km/h på längre banor.

– Precis som tidigare kommer segraren i årets KZ2-mästerskap att få en testkörning med en V8 Thunder Cars-bil. Vi i Swedish Kart League är stolta att kunna fortsätta vårt samarbete med V8 Thunder Cars, säger Stefan Andersson för Swedish Kart League.