Lets Go Racing med Performance Automotive Scandinavia

Performance Automotive Scandinavia presenterar ett nytt koncept för V8 Thunder Cars, Lets Go Racing!  Det är ett prova på-koncept för deltagare som har racingerfarenhet men som kanske saknar tid och resurser att hantera allt från transporter, skruvande och allt annat som krävs för att kunna komma till start – det är en möjlighet att komma till banan med hjälmen under armen och få allt serverat för en racinghelg!

– Med Lets Go Racing gör vi det enkelt att komma till start, säger Anders Conradzon för Performance Automotive Scandinavia. Det här är en möjlighet för den som kanske bara kan köra en enstaka tävling eller vill prova på klassen och bilen innan han eller hon kliver på för en hel säsong.

I avgiften för en tävling ingår hyra av bilen, depåplats, utrustning, sex däck, bränsle, transporter, personal, kost, logi och mat för förare och två gäster, anmälningsavgift till arrangör och standardservice på bilen. Tillkommande kostnader är ”kraschkostnader”, extra testpass och nya däck om så önskas.

– Vi kan självklart erbjuda en hel säsong för den som är intresserad, fortsätter Conradzon. Det här ett nytt grepp som vi prövar i år och förhoppningsvis kan vi utveckla det inför kommande säsonger. I år hoppas vi på att sex förare provar på i Sverige och att någon av dessa kommer till start för en hel säsong nästa år.

Årets V8 Thunder Cars-kalender består av sex deltävlingar och premiären körs på Mantorp Park den 2-3 maj och finalen körs på tyska Hockenheim tillsammans med NASCAR Whelen Euro Series.

– Till premiären på Mantorp Park har vi redan fullt men deltagare som är intresserade av de övriga tävlingarna är naturligtvis välkomna att hälsa på och ta en titt på hur upplägget fungerar. Och självklart är det finalen på Hockenheim som är den häftigaste tävlingen att vara med på – det är först till kvarn som gäller!

Den som är intresserad av att prova på en av svensk racings häftigaste klasser kan kontakta Anders Conradzon på anders@conradzon.se.

 

Kalender V8 Thunder Cars 2020

2-3 maj Vårracet – Mantorp Park
6-7 juni KymiRing, Finland
10-12 juli Västkustloppet – Falkenberg
7-8 augusti Drivers Club – Ljungbyhed
2-3 oktober Mantorp Park
17-18 oktober Hockenheim, Tyskland