Trippelseger för Memphis Racing i Heat 1

330_AE8X9884

Det första V8 Thunder Cars-heatet på Mantorp Park blev en stor framgång för Memphis Racing som lade beslag på de tre första platserna. Mattias Lindberg, som startade från pole position, tog starten och var hotad av Alexander Graff endast under öppningsvarven men kunde sedan dra ifrån vinna sin första seger i mästerskapet. Freddie Magnusson blev trea. Med segern klättrar Mattias Lindberg till tredjeplatsen i tabellen.

– Det känns bra, segern är efterlängtad, säger Lindberg. Jag har kommit in i bilen bra, den var perfekt. Det var några varv där Graff var nära men jag kände mig aldrig hotad.

Mästerskapsledaren Alexander Graff, som startade från andra startruta bredvid Lindberg fick en dålig start och kunde inte utmana om ledningen.

– Jag fick den absolut sämsta start jag har haft på bra länge, när lamporna släcktes släppte jag kopplingen för snabbt och kom inte iväg, säger Graff. Jag tyckte jag hade ett bra tempo jämfört med Mattias, men helt ärligt han var starkare.

Graff gjorde även sitt sämsta kval på länge. Han har startat från pole position i säsongen fyra inledande heat men på Mantorp Park gick det trögare. Graff blev ”bara” trea.

– Jag trivs inte idag, och jag har inte det flytet jag vill. Det kanske inte syns utifrån men jag gör för många misstag bakom ratten.

För Memphis Racing blev det första heatet en stor succé, teamets alla tre förare stod på pallen och det gladde inte minst trean Freddie Magnusson som tillägnade segern till teamchefen Richard Berggren som ligger i sjuksängen och inte kunde närvara.

– Det känns riktigt skönt och grymt härligt att vi alla kunde vara på pallen när Richard inte kunde vara här, säger Freddie som efter en lång svacka i karriären äntligen är tillbaka i toppen av racingeliten.

– Det känns som om mitt trassel började redan 2012 när jag kraschade in i muren på mitt hemmarace i Östersund, säger han. Sedan dess har det varit en jobbig period och vi har försökt jaga ifatt. Att få stå på pallen igen är ”awesome”.

Bakom tättrion körde norrmannen Stein Frederic Akre in på en fjärdeplats efter att ha snurrat bort sig efter ett omkörningsförsök på Magnusson.

Andreas Ahlberg startar i pole position i det andra heatet som körs kl. 20:10 och kan ses direkt i SVT Play.

 

Resultat Heat 1

1. Mattias Lindberg, Memphis Racing, 17:37.593
2. Alexander Graff, Memphis Racing, +0.999
3. Fredric Magnusson, Memphis Racing, +5.443
4. Stein Frederic Akre, Team Trysil, +7.539
5. Marcus Palnér, Palnér&Co, +13.334
6. Patric Sundel, Bryntesson Motorsport, +14.115
7. Hampus Lindkvist, Hampus Lindkvist Racing, +14.473
8. Joakim Ahlberg, BDS, +15.439
9. Jonas Fors, Jonas Fors.com, +25.096
10. Christian Axelsson, Norrlandsgjuteriet Racing, +28.147
11. Christoffer Bergström, —, +33.535
12. Toni Persic, —, +2 Laps
13. Peter Möller, Micke Kågered Racing, +6 Laps
14. Andreas Ahlberg, Micke Kågered Racing, +7 Laps

DNF. Erik Stillman, Bryntesson Motorsport, DNF
DNF. Linda Johansson, J:Son Motorsport, DNF
DNS. Borgar Hansli, —, DNS