Trippeldubbel för Bryntesson Motorsport i V8TC-premiären

Det blev dubbelseger i trippelbemärkelse i V8 Thunder Cars-premiären för Bryntesson Motorsport. Den regerande mästaren Emil Persson och hans teamkompis, tillika chef på jobbet, Mikael Karlsson svarade för den första dubbeln. Den andra svarade Emil Persson för genom att vinna även det andra heatet. En perfekt start på säsongen för den regerande mästaren och Bryntesson Motorsport – första- och andraplatsen i mästerskapet blev den tredje dubbeln.

– Det hade inte kunnat börja bättre, säger Emil. Kul för hela teamet att Mikael också kom på pallen i sin V8 Thunder Cars-debut. Det kändes bra hela helgen, jag hade lite svårt att få upp tempen i däcken i första heatet, i det andra gick det bättre.

Tvåa i mästerskapstabellen efter premiärhelgen ligger Mikael Karlsson. Den 46-årige Karlskoga-bon har meriter från Formel 3 där han blev svensk och nordisk mästare 2000, men fram till i fjol har han haft ett sjutton år långt uppehåll från racingen. Andraplatsen i det första heatet följdes upp med en tredjeplats i det andra.

– Det här hade jag inte väntat mig med tanke på hur lite tid jag har haft i bilen, säger han. Jag hängde inte riktigt med Emil i tempot men det kommer. Det finns mer att hämta till nästa tävling på Anderstorp.

Mästerskapstrea efter helgen är norrmannen Stein Frederic Akre. I det första heatet utmanade han Emil Persson om ledningen men körde av i ivern. I det andra heatet fick han en skön revansch och kunde köra in som tvåa.

– Det känns sådär, andra heatet var bra, missen i det första heatet var bara dum, jag hade kunnat väntat med omkörningen ett varv, summerar Akre helgen. I det andra heatet gjorde vi ett misstag med bilen så det gick inte lika fort – men i nästa race börjar vi om på nytt.

Helgen visade att flera förare har gått starkt framåt sedan fjolåret. Hemmaföraren Mats Nilsson tog sin första pallplats i V8TC-karriären när han slutade trea i det första heatet och äntligen fick Andreas Nilsson betalt för den fart han har visat upp sedan slutet av fjolårssäsongen. Fjärdeplatsen i det andra heatet är hans bästa placering hittills. Robert Paulsson, Bryntesson Motorsport, kunde åka hem med arton poäng efter en femte- och sjätteplats, även det personbästa för hallänningen. Debutanten Conny Brorsson, imponerade stort i sin första riktiga tävling. Han följde upp ett snabbt kval med en sjunde- och femteplats.

Det andra heatet fick dessvärre avbrytas direkt efter start på grund av en masskrasch som involverade sju bilar. Värst gick det för Marcus Lundström och Anders Conradzon, vars bilar blev kraftigt demolerade. Även William Nilsson, Jocke Johansson och Micke Nyman tvingades bryta som en konsekvens av kraschen.

Nästa tävling körs den 1-2 juni på Anderstorp.