Ny holmgång väntar V8TC på Anderstorp

Den regerande mästaren i V8 Thunder Cars, Emil Persson, dominerade racepremiären på Ring Knutstorp som kördes i början på maj. I helgen väntar Anderstorp och en ny bil på Emil efter att han fick köra premiären i en lånebil. Bryntesson Motorsport har satt ihop en helt ny Ford Mustang helgen till ära. 

– Anderstorp är en rolig och snabb bana, att få komma dit med en ny bil ska bli väldigt spännande, säger Emil som också hoppas på att teamkompisen Mikael Karlsson, tvåa i mästerskapstabellen efter premiären, ska vara med i toppen och slåss – men inte för högt.

– Han får inte vara snabbare än mig, han får hålla sig i backspegeln.

Den 46-årige Mikael Karlsson från Karlskoga visade i premiären att takterna från Formel 3-åren för snart tjugo år sedan sitter i. Det blev två pallplatser på Ring Knutstorp. Ska det bli fler i helgen?

– Det har jag förhoppning om men huvudsaken är att vi närmar oss Emil tidsmässigt, säger Mikael. Anderstorp är en riktig racerbana med långa svepande kurvor som passar våra bilar och det ska bli roligt.

Stein Frederic Akre, av många tippad som titelutmanare, kastade bort viktiga poäng i premiären när han körde av i det första heatet efter ett överambitiöst omkörningsförsök på Emil Persson. I det andra kom han igen starkt med en andraplats och det är en racesugen norrman som är sugen på revansch.

– Anderstorp kommer att bli bra, jag hoppas på en pallplats, säger Stein Frederic. Egentligen borde jag hoppas på mer men jag vill inte säga för mycket. Jag har bara kört där en gång tidigare och då var det regn.

Mats Nilsson, Motorcenter i Svalöv, tog sin första pallplats i V8 Thunder Cars-karriären på Ring Knutstorp när han blev trea i det första heatet. På Anderstorp hoppas han kunna upprepa bravaden.

– Nu har jag fått mersmak och självklart hoppas jag på att kunna vara med och kriga där framme och få kliva upp på pallen igen, säger Mats. Sen om vi lyckas, det är en annan fråga. Det är många duktiga förare som är med.

Bakom premiärens pallplatsbesökare jagar ett gäng hungriga förare. Bland de som utmärkte sig på Ring Knutstorp fanns bland annat Conny Brorsson, som i sin första riktiga biltävling var med och krigade i övre delen av mittfältet, och Andreas Nilsson, Norrtäljeföraren som har hittat ordentligt med fart sedan fjolåret. Revanschsugna är förstås Memphis Racing vars fyra förare, Micke Nyman, Anders Conradzon, William Nilsson och Jocke Johansson, tvingades bryta det andra heatet efter en rejäl startsmäll. Tabellfyran Robert Paulsson, teamkompis med Emil Persson och Mikael Karlsson, är ett annat namn att hålla utkik efter – han är ute efter sin första pallplats.

Hemmateamet Lundström Motorsport för en spännande kamp mot klockan för att hinna klart med reparationen av bilen, även den ett offer för startsmällen i premiären. Där väntas Marcus Lundström åter sitta bakom ratten.

Helgens tävlingar på Anderstorp, den 1-2 juni, bjuder på massor av racing. Förutom V8 Thunder Cars bjuds publiken på Porsche Carrera Cup Scandinavia, TCR Scandinavia, Ginetta GT5 Challenge, GT4 Scandinavia, Legends Cup och Formula Nordic – och som har blivit något av en tradition så bjuds det även på Sportbilsfestivalen med massor av ögongodis för bilälskaren.